Apples salg af Iphone overrasker i coronaramt kvartal

Elektronikgiganten Apple øgede salget i det seneste kvartal, men topchef Tim Cook tør ikke spå om fremtiden.

Forbrugsmønstret i Kina er på vej tilbage til det normale efter virusudbruddet i landet, vurderer Apples topchef, Tim Cook. Foto er fra en Apple-forretning i Hangzhou 24. april.

Forbrugsmønstret i Kina er på vej tilbage til det normale efter virusudbruddet i landet, vurderer Apples topchef, Tim Cook. Foto er fra en Apple-forretning i Hangzhou 24. april.

CUPERTINO:Trods coronakrisen har Apple formået at øge sit salg en smule i det seneste kvartal.

Det viser iPhone-producentens kvartalsregnskab, der er offentliggjort torsdag aften, ifølge Reuters.

Topchef Tim Cook tør ikke spå om selskabets økonomiske resultater i dette kvartal på grund af usikkerhed som følge af virusset.

I det seneste kvartal havde Apple en omsætning på 58,3 milliarder dollar. Det er cirka 0,3 milliarder dollar højere end i samme kvartal året før.

Overskuddet for de tre måneder endte på 11,25 milliarder dollar mod 11,56 milliarder dollar.

- Trods Covid-19's hidtil usete globale effekt er vi stolte over at rapportere, at Apple voksede i kvartalet, drevet af et rekordhøjt salg af serviceydelser og kvartalsrekord for kropsbåren teknologi (ure og høretelefoner, red.), udtaler Tim Cook i regnskabet.

Salget af Iphones bidrog med næsten 29 milliarder dollar trods butikslukninger verden over på grund af coronapandemien. Det er væsentligt højere end de 25,4 milliarder dollar, som finansanlytikere ifølge Bloomberg News havde forventet.

I et interview med Bloomberg News oplyser Tim Cook, at salget i marts var "meget trykket", men at efterspørgslen i anden halvdel af april begyndte at rette sig op igen.

I Kina, hvor Apple foretog de første nedlukninger af forretninger, da coronaudbruddet startede, bakkede salget med knap otte procent til 9,46 milliarder dollar. Det var en nedgang på under én milliard dollar i forhold til d kvartalet året før.

- Sammenlignet med februar så vi en god forbedring i marts og en yderligere forbedring i april. Kina er på vej i den rigtige retning, siger Cook.

Uden for Kina lukkede Apple også alle sine forretninger, og man er først nu begyndt at åbne op i Sydkorea.

Tim Cook siger til Bloomberg, at Apples butikker i Østrig og Australien vil slå dørene op i løbet af en til to uger. I USA vil "ganske få, ikke et stort antal" genåbne i første halvdel af maj, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.