Apples skattefordel i Irland under EU-lup

EU-Kommissionen indleder en formel undersøgelse af fordelagtige skatteforhold for it-giganten Apple i Irland.

EU-Kommissionen har onsdag åbnet en formel undersøgelse af de fordelagtige skatteforhold for den amerikanske it-gigant Apple i Irland, kaffekæden Starbucks i Holland og en afdeling af de italienske bilfabrikker Fiats finans- og handelsafdeling i Luxembourg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen, som gør opmærksom på, at selve undersøgelsen ikke i sig selv er udtryk for, at der er noget galt.

Men de to kommissærer, der er involveret i sagerne, lægger ikke skjul på deres alvor.

- I den aktuelle kontekst med stramme offentlige budgetter er det særligt vigtigt, at store multinationale virksomheder betaler deres rimelige andel i skat.

- Ifølge EU's statsstøtteregler kan nationale myndigheder ikke indføre regler, der giver udvalgte virksomheder lov til at betale mindre i skat, end de skulle, hvis medlemslandenes skatteregler blev håndhævet på retfærdig og ikke-diskriminerende vis, siger konkurrencekommissær Joaquìn Almunia.

Samtidig understreger EU's skattekommissær, Algirdas Semeta, at retfærdig konkurrence er afgørende for sammenhængskraften på EU's indre marked, for landenes økonomi og for, at alle virksomheder kan arbejde ud fra samme regler.

- Det er vores sociale og økonomiske model afhængig af, og vi må gøre, hvad vi kan, for at forsvare det, siger Semeta.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.