Udland

Arabisk milits dræber 53 i Sudan med maskingeværer

Over 50 personer har mistet livet i den vestsudanske provins Darfur, efter en arabisk milits gik til angreb.

Arabisk milits dræber 53 i Sudan med maskingeværer

En arabisk militsgruppe dræbte lørdag 53 personer i den vestsudanske provins Darfur, siger beboere fra området, der i næsten ti år har været hærget af en væbnet konflikt mellem arabiske militser og ikke-arabiske folkeslag.

- De kom i Land Cruisere og brugte maskingeværer til at dræbe 53 personer, mens de brændte 30 huse ned, siger en beboer i byen El Sireaf.

En anden beboer, der siger, at han er såret, bekræfter, at dødstallet er oppe på 53.

Begge vidner forklarer, at de angribende var iført uniformer og stammer fra militsgruppen Rezeigat, som har kæmpet mod rivaliserende arabere fra gruppen Beni Hussein siden starten af januar.

- Vi er på kirkegården og i gang med at begrave de døde, siger den førstnævnte beboer, som tilføjer, at de døde inkluderer to kvinder og to børn.

Det andet vidne siger, at han er såret i benet. Da han ankom til byens hospital var det fuldt af andre personer, der også var kommet til skade under angrebet.

- Nogle af dem venter uden for under træer, siger han og tilføjer, at ofrene var medlemmer af Beni Hussein-stammen.

Det voldsomme angreb illustrerer den ændrede situation i Darfur-konflikten, der for næsten 10 år siden opstod, da etnisk afrikanske grupper indledte et oprør mod det arabisk-dominerede regime i Sudans hovedstad, Khartoum.

Ifølge en topembedsmand fra Darfur, Eltigani Seisi, er "det helt store problem" i dag ikke rebellers angreb, men derimod etnisk motiveret vold.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.