Arabisk pengetank i milliardbud på Arsenal

Den engelske fodboldklub Arsenal kan få arabiske ejere i den største overtagelse af et fodboldhold nogensinde.

Arabisk pengetank i milliardbud på Arsenal

Den hidtil største overtagelse af et fodboldhold er under opsejling. En arabisk pengetank vil overtage den engelske fodboldklub Arsenal for den svimlende sum af 1,5 milliarder pund, der svarer til cirka 13 milliarder danske kroner, skriver The Telegraph.

Ifølge avisen vil et mellemøstligt konsortium med midler fra Qatar og De Forenede Arabiske Emirater være parat med et tilbud til Arsenals nuværende hovedaktionær, den amerikanske sportsinvestor Stan Kroenke, inden for et par uger.

De arabiske investorer vil forvandle den engelske klub til "en stormagt i europæisk og international fodbold" med en portion penge til køb af nye spillere, siger en kilde til avisen.

- Folkene bag købsplanerne anser Arsenal som en af de helt store klubber i europæisk fodbold, men også som en klub, der ikke længere udnytter sin styrke og er i fare for at sakke bagud, lyder det.

Ifølge The Telegraph har konsortiet planer om at sætte billetpriserne ned på Arsenals Emirates Stadium i London og sigter mod at genskabe noget af stemningen fra Highbury, Arsenals historiske tidligere hjemmestadion.

Overtagelsen af klubben får kilder til at stille spørgsmålstegn ved Arsenals nuværende manager Arsene Wengers fremtid i klubben, men konsortiet sætter pris på hans fodboldviden og ser gerne, at han bliver i klubben.

Hvis overtagelsen bliver en realitet, så kan Arsenal tilslutte sig en voksende gruppe af europæiske fodboldklubber, som de senere år er blevet opkøbt af mellemøstlige rigmænd og konsortier.

Manchester City, den nuværende engelske mesterklub, blev købt af et medlem af Abu Dhabis kongelige familie i 2008, mens den stenrige Kuwaital-Hasawi familie købte den dobbelte Europa Cup-vinder Nottingham Forest i juli sidste år.

Også den franske klub Paris St. Germain og spanske Malaga er ejet af investorer fra Qatar.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden