Arbejderne kæmpede fredeligt

Den internationale kampdag kræver international solidaritet, mente taler, som kun blev udfordret af den larmende hygge i Kildeparken.

Sebastian Kjær
Lisbeth Bech Poulsen (SF) stod for hovedtalen til de fremmødte arbejdere, som opførte sig aldeles eksemplarisk på kampdagen. Foto: Claus Søndberg
Aalborg 1. maj 2014 16:46

AALBORG: Modsat sidste års fløjtedrama, var der i år ikke meget kamp over arbejdernes kampdag i Kildeparken.

Den politiske hovedtale leverede Lisbeth Bech Poulsen (SF), som fra start bød på kritik af kapitalismen og arbejdsgiverne.

- Fjenden er de skruppelløse arbejdsgivere, der udnytter den internationale arbejdskraft, sagde Lisbeth Bech Poulsen fra talerstolen, som ønskede at lægge vægt på, at kampdagen er international.

Pointen fulgte hun til dørs med en historie om en ungarsk arbejder på et fynsk gartneri, som arbejdede for 12 kroner i timen, og var lokket til landet på grund af de høje, sociale ydelser.

Larmende hygge

Talernes største udfordring var at løsrive de tilhørende fra hyggesnak og kolde øl på plænen i Kildeparken.

Det lykkedes dog ungdomstaleren Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, at fange opmærksomheden hos nogle af de tusinde fremmødte, med sine udfald mod Dansk Folkeparti (”Thules drømmeland er en osteklokke”) og Liberal Alliance (”Fri konkurrence mig i røven!”).

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...