Aalborg

Arbejderne kæmpede fredeligt

Den internationale kampdag kræver international solidaritet, mente taler, som kun blev udfordret af den larmende hygge i Kildeparken.

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hvor statsministeren sidste år kæmpede med at overdøve buh-råb og fløjter, var det i år den larmende hygge der var den største udfordring. Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Modsat sidste års fløjtedrama, var der i år ikke meget kamp over arbejdernes kampdag i Kildeparken.

Den politiske hovedtale leverede Lisbeth Bech Poulsen (SF), som fra start bød på kritik af kapitalismen og arbejdsgiverne.

- Fjenden er de skruppelløse arbejdsgivere, der udnytter den internationale arbejdskraft, sagde Lisbeth Bech Poulsen fra talerstolen, som ønskede at lægge vægt på, at kampdagen er international.

Pointen fulgte hun til dørs med en historie om en ungarsk arbejder på et fynsk gartneri, som arbejdede for 12 kroner i timen, og var lokket til landet på grund af de høje, sociale ydelser.

Larmende hygge

Talernes største udfordring var at løsrive de tilhørende fra hyggesnak og kolde øl på plænen i Kildeparken.

Det lykkedes dog ungdomstaleren Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, at fange opmærksomheden hos nogle af de tusinde fremmødte, med sine udfald mod Dansk Folkeparti (”Thules drømmeland er en osteklokke”) og Liberal Alliance (”Fri konkurrence mig i røven!”).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst