Arbejdernes kampdag udløser over 50 arrestationer i Istanbul

Politiet i Istanbul har i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag arresteret over 50 mennesker.

Ritzau
Tyrkiske politibetjente arresterer demonstranter, der forsøger at få adgang til Taksim-pladsen, i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag. Foto: Scanpix/Yasin Akgul
1. maj 2018 14:31 - Opdateret 1. maj 2018 17:30

Over 50 mennesker er blevet anholdt af politiet i Istanbul, der af sikkerhedsmæssige årsager har lukket dele af byen.


Arbejdernes internationale kampdag har traditionelt budt på flere konfrontationer mellem politi og demonstranter. Det har de senere år medført, at politiet helt har lukket for adgangen til centrale områder af byen for demonstranterne.
Politiet har fuldstændig barrikaderet den centrale Taksim-plads, og på billeder fra luften kan man se, hvordan den normalt fyldte plads er helt tom bortset fra politibetjente.
Demonstranter, der har forsøgt at få adgang til pladsen, er på brutal vis blevet anholdt ved at blive holdt ned mod jorden, siger en AFP-fotograf på stedet.
I alt har politiet ifølge nyhedsbureauet Anadolu arresteret 52 mennesker i Istanbul, der er blevet kørt til afhøring.
Ifølge samme nyhedsbureau er over 26.000 politibetjente på arbejde i Istanbul, hvor de er støttet er tre helikoptere, 85 køretøjer med vandkanoner og 67 armerede køretøjer.
Der er også blevet lukket for adgangen til byens primære shoppinggade, som ofte er blevet brugt ved tidligere demonstrationer.
/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...