Arbejdsdrømme i lufthavnen

9. klasses elever fra Gl. Lindholm Skole har været en tur i Aalborg lufthavn for at finde ud af, om de vil være piloter, controllere, sikkerhedspersonale eller noget helt fjerde

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Eleverne fik blandt andet en rundtur i lufthavnens bagagehåndtering. Privatfoto

Lufthavnsvagt Per Geisler viser beredvilligt en flok 9. klasses elever fra Gl. Lindholm Skole rundt i Aalborg Lufthavn en tirsdag morgen i november. Rundturen er Pers nummer 239, og det er ikke det eneste tal, der ligger gemt i hans hukommelse.

For det flyver om ørerne på eleverne med tal. Tal for, hvor mange passager der benytter lufthavnen (1.456.496 i 2015). Tal for, hvor længe en flyvetur til diverse destinationer tager (5t 50m til Gran Canaria), og hvor meget brændstof der skal til (Cirka 16.000 liter) - og for eleverne nok så vigtigt tal for timelønnen som studie-jobber.

Som spredehagl kommer informationerne fra en beredvillig lufthavnsvagt ledsaget af store gestikulationer, mens han viser eleverne rundt i blandt andet lufthavnens bagagehåndteringen iført moderigtige refleksveste.

Rundturen er en del af den åbne skole, som skal trække virkeligheden ind i undervisningen. Eleverne får indblik i samfundet, samtidig med at de ser, hvad der findes af forskellige jobtyper. Tidligere har denne klasse været en tur på Fibertex i Aalborg Øst.

På forpladsen holder en flyver fra Norwegian og venter på at komme af sted til sydens sol, mens to energiske mænd pakker de mange kufferter i lastrummet.

- Skulle en af jer piger søge det job, ville det være første gang, men hvis I kan klare at kravle rundt på ryggen i et lille lastrum og pakke kufferter, skal I være lige så velkomne som jer drenge, siger Per Geisler.

Ved siden af eleverne går deres lærer Karsten Madsen. Forud for besøget har de talt om, hvordan en lufthavn fungerer, men der er endnu ikke planlagt noget undervisning efterfølgende. Det skal nu nok komme.

- Med alle de imponerende tal, han (lufthavnsvagten red.) slynger om sig, kan jeg sagtens forestille mig, at der kunne komme nogle eksamensopgaver ud af besøget, siger han.

Flere og flere virksomheder i Aalborg byder skoleelever inden for for at vise, hvad der er af muligheder i erhvervslivet, når man går ud af folkeskolen, og mon ikke også Per Geisler kan føje rundvisning nummer 240 til listen inden længe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.