Overenskomst

Arbejdsgivere i regioner drøfter mulig

En mulig lockout af de ansatte er på dagsordenen på et møde hos Danske Regioner onsdag eftermiddag

Arkivfoto: Mette Nielsen

Arkivfoto: Mette Nielsen

DANMARK:Stat og kommuner er formentlig er tæt på at trykke afsend på et varsel om lockout, der vil sende store grupper offentligt ansatte hjem uden løn. I Danske Regioner, der blandt andet driver landets sygehuse, overvejer arbejdsgiverne samme mulighed.

Det siger regionernes topforhandler ved overenskomstforhandlingerne, Anders Kühnau. Overenskomstforhandlinger for alle de offentligt ansatte er brudt sammen. Parterne skal forsøge at nå en løsning i forligsinstitutionen.

- Vi overvejer fortsat muligheden for lockout i forhold til det meget omfattende strejkevarsel, som vi har modtaget, hvor en meget stor del af vores sundhedsvæsen er omfattet. I det lys skal vi selvfølgelig overveje, i hvilket omfang det giver mening at lockoute, siger Anders Kühnau.

Netop en mulig lockout er på dagsordenen i et møde hos Danske Regioner onsdag eftermiddag.

Ifølge Politiken forbereder innovationsminister Sophie Løhde (V) en omfattende lockout af statens ansatte. Ministeren er topforhandler for statens arbejdsgivere. Hun holder pressemøde onsdag klokken 11.

Hos kommunernes forening, KL, ventes man onsdag eftermiddag at tage den formelle beslutning om et modsvare de ansattes strejkevarsel med lockout.

Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, har på forhånd sagt, at man har en lockoutpolitik om at svare igen på strejkevarsler med lockout.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst