Arbejdsgiverforening: Rimeligt forlig for Amin Skov

Kristelig Arbejdsgiverforening undres over, at Amin Skov straffes for at imødekomme ønske om lange arbejdsdage

Arbejdsgiverforening: Rimeligt forlig for Amin Skov

Restauratør og direktør Amin Skov erkender at have overtrådt arbejdstidsloven og loven om ansættelsesbeviser i forbindelse med ansættelsen af et lettisk ægtepar i hans rengøringsvirksomhed OL-Rengøring.

Han skal nu betale 45.000 kroner i erstatning til ægteparret. Ifølge KA, Kristelig Arbejdsgiverforening, havde 3F oprindeligt et krav på 200.000 kroner.

- Det er et rimeligt forlig, der afspejler den gældende retspraksis. Vi er tilfredse med, at 3F har accepteret en passende godtgørelse, siger Karsten Høgild, direktør i KA.

Sagen startede med, at det lettiske ægtepar i oktober sidste år henvendte sig til 3F og klagede over arbejdsforholdene i Skovs firma.

Klagen gik blandt andet på, at parret i flere perioder gennem tre år havde følt sig presset til at arbejde langt ud over lovens maksimum på 48 timer ugentligt.

Parret havde hverken haft mulighed for hviletid mellem arbejdsopgaverne eller for at holde en ugentlig fridag. Og de to havde ikke fået den løn og de feriepenge, som de havde krav på.

I november valgte 3F at stævne Amin Skov for brud på arbejdstidsloven. Og sagen er nu endt med forlig.

Martin Jensen, formand for 3F's Vejleafdeling, hvori det lettiske par er medlemmer, er tilfreds med forliget, men han beklager, at der skulle gå et år, før sagen fandt sin afslutning.

- Vores medlemmer har levet i uvished igennem et helt år. Det virker meget umenneskeligt, at det skal tage så lang tid - ikke mindst set i lyset af, at arbejdsgiveren nu blankt har erkendt at have overtrådt lovene, siger han om sagen.

Karsten Høgild fra KA bemærker, at det var økonomiske vanskeligheder hos parret, som gjorde, at Amin Skov lyttede til parrets ønske om så meget arbejde som overhovedet muligt:

- Det er absurd, at man som arbejdsgiver bliver straffet for at efterkomme en medarbejders ønske om flere timer. Men lov er lov og skal overholdes, siger han.

Amin Skov er mest kendt for den såkaldte "Vejlegården-sag", hvor en overenskomst-strid førte til, at 3F indledte en blokade og sympatikonflikt mod Skovs restaurant, Vejlegården.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.