Arbejdskolleger overtager Theaterrestauranten i Hobro

Tjener og kok har sagt ja til at drive restauranten videre

HOBRO:Tidligere var de arbejdskolleger, nu bliver de kompagnoner, og målsætningen er helt klart at få Theaterrestauranten op i det høje gear som en velsmurt forretning med velsmagende mad, gode vine, hygge og faste åbningstider som nogle af kendtegnene. De to, der nu kan kalde sig restauratører er tjener Karen Vognsgaard, 38 år, og Anja Høenhof Nielsen, 27 år. Pigerne har indgået en lejeaftale med ejeren, Hobro Borger- og Håndværkerforening, og tirsdag 1. marts er sat som skæringsdatoen. Da har Karen Vognsgaard og Anja Høenhof Nielsen også det økonomiske ansvar for Theaterrestauranten, efter at de siden årsskiftet har arbejdet på stedet som ansat af borger- og håndværkerforeningen. Hvis pigerne havde villet det, kunne de såmænd have overtaget forretningen allerede da nytårsklokkerne faldt i slag. Tilbuddet var der, men Karen Vognsgaard havde brug for betænkningstid, før hun sagde ja. - Jeg havde et godt job hos DFDS som tjener på København - Oslo-overfarten. Derfor skulle jeg lige tænke mig om en ekstra gang, fortæller Karen Vognsgaard. Hun vidste dog godt, hvad hun med sit ja ville gå ind til i Hobro. Under den tidligere forpagter har hun nemlig i et år arbejdet som tjener på Thesterrestauranten. Det var i en periode, hvor også Anja Høenhof Nielsen havde job som kok på Theaterrestauranten. Tidligere i sin karriere har Karen Vognsgaard arbejdet som tjener i fire år på Færgekroen i Hadsund og i fire år som overtjener på Rebild Park Hotel. Egentlig er hun slet ikke uddannet tjener, men hun har et hav af kurser inden for faget, bl.a. i flambering, champagne og cognac. Som et kuriosum kan nævnes, at hun er optaget i en fransk gastronomisk orden, Chaine Des Rotisseurs. Anja Høenhof Nielsen har ikke helt samme karriere bag sig. I gymnasietidenville hun have været skolelærer. Stiftede siden bekendtskab med andre kulturer på rejse til USA og Mexico, og hjemme igen fandt hun så ud af, at hun ville være kok. Hun blev for tre år siden udlært i Restaurant Skovbakken i Randers, og siden har hun arbejdet som kok på Theaterrestauranten i Hobro. Den populære schnitzel De to piger er helt enige om strategien for deres fremtidige samarbejde i Theaterrestauranten. Det handler om at holde åbent, når publikum er der - og så servicere gæsterne på alle mulige måder. I køkkenet er Anja Høenhof Nielsen klar til alle udfordringer, men menukortet bliver det efterhånden velkendte for stedet. En af de absolut succeser er restaurantens wienerschnitzel, der næsten fylder en hel tallerken. Fundamentet for en god forretning er og bliver selskaber. Der er plads til 150 i selskabslokalet, og i Theatersalen på 1. kan man tage imod et tilsvarende antal gæster. Dertil kommer så den egentlige restauration direkte ud til torvet. Her er der plads til 40 gæster, og i hverdagen bliver det primært i restauranten, der kræses op for publikum. Reservationer er allerede ved at fylde godt op i ordrebogen. En konfirmation i foråret 2007 ligger foreløbig længst ud i fremtiden. De to nye restauratører markerer overtagelsen af Theaterrestauranten med en reception fredag 11. marts kl. 13-17.