Arbejdsløse skal ikke længere spilde tiden

Mette Frederiksen (S) vil ubrugelige jobsøgningskurser til livs og bebuder derfor en lovændring.

Arbejdsløse skal ikke længere spilde tiden

Arbejdsløse skal snart kunne slippe for at blive tvunget på det ene aktiveringskursus efter det andet.

Det er i hvert fald meldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der vil have skudt mere mening ind i beskæftigelsespolitikken.

- Det er spild af skatteydernes penge og ikke det, der får arbejdsløse i arbejde Nu skal det være slut med en beskæftigelsespolitik, som jagter folk uden perspektiv, siger Mette Frederiksen (S).

Derfor har hun bedt embedsmænd i Beskæftigelsesministeriet om at udarbejde et forslag til en lovændring.

- Mit forslag er, at man stadig skal være forpligtet til at deltage i ét jobsøgningskursus for derefter at kunne takke nej til flere, siger hun.

Sådan som reglerne er nu, må arbejdsløse ikke takke nej til de jobsøgningskurser, de tilbydes. Derfor kan de ende med at bruge tid på kurser, der har været kritiseret for at være meningsforladte, eller den samme smøre fire eller fem gange.

Hvornår vi kan forvente at se lovændringen blive ført ud i livet, er endnu for tidligt at sige noget om.

- Nu skal vi se, hvem der vil være med til at danne flertal, og hvor vi kan få lagt ændringen ind, og så må vi tage den derfra, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministerens planer betyder ikke, at arbejdsløse fremover blot skal sidde på deres hænder og vente på, at der falder job ned fra himlen.

- Der er masser af andre ting, som de kan pålægges, såsom uddannelse, opkvalificering og anden form for aktivering, men vi skal stoppe med at sende mennesker af sted på det samme ubrugelige kursus gang efter gang.

- Jobsøgningskurser kan være fine nok, men er de formålsløse og uden reelt indhold, er de ikke opbyggelige for et menneske, siger Mette Frederiksen.

Bliver lovændringen vedtaget, vil den gælde for alle uanset alder.

/ritzau/