Arbejdsløse: Ståknallerter til ældre er humbug

Det er ikke nogen god idé at opfinde job for at beskæftige de ældre, mener talsmand for arbejdsløse.

Arbejdsløse: Ståknallerter til ældre er humbug

Kommuner over hele landet arbejder på højtryk for at finde job til de 4000 ældre på 55 år og derover, der har ret til et seniorjob, fordi de mister retten til dagpenge.

Men det er ikke nogen særlig god idé at opfinde job blot for at beskæftige ældre, mener Peder Bæk, der er talsmand for foreningen Behandl os ordentligt, der taler de arbejdsløses sag.

- Jeg synes, det er en trist retning, vi går i, hvis man lynhurtigt skal ind og opfinde job, indtil folk kan få efterløn. Det er bedre at se, hvor den enkelte ældre passer ind.

- Det er ikke ordentligt gennemtænkt, og det vil ikke virke på sigt, siger han.

I Hjørring har arbejdsmarkedsudvalget fundet på stillinger som landsbypedel, frivillig-assistent og en særlig type kommuneguider, hvor ældre kører rundt på en segway, en form for ståknallert, og uddeler turistbrochurer.

Det særlige ved de nye ansatte er, at de skal arbejde fuld tid og have almindelig løn. Men de må ikke tage arbejde fra nogen af kommunens medarbejdere, og de må ikke sendes ud i private job.

- Jeg synes, at man skal gå ind og se på den enkeltes baggrund for at se, hvad de kan, så man kan finde et job til dem, hvor de passer ind. Man skal lytte til, hvad de kan, og hvad de vil, for at man kan få noget ud af ordningen, siger Peder Bæk.

Til december falder den 57-årige talsmand selv ud af dagpengesystemet, og han kan dermed selv risikere at skulle tage imod et seniorjob.

- Jeg vil gerne være glad, når jeg tager på arbejde, og glad, når jeg kommer hjem. Hvis det bare var et seniorjob, jeg skulle have i fem år, indtil jeg skal på efterløn, så vil jeg føle, at det er et helvede at komme igennem, siger han.

Seniorjobordningen gælder kun for dem, der er medlem af efterlønsordningen.

Ordningen giver ret til at få et job i kommunen, hvis du opbruger din dagpengeret mindre end fem år før efterlønsalderen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.