Arbejdspladser: Forældre må selv passe børn

Lockout på skolerne efterlader forældre med skolebørn i pasningsknibe. Og forældre må selv sørge for pasning.

Arbejdspladser: Forældre må selv passe børn

Det er op til forældrene at finde en eller anden form for pasning til deres børn, hvis landets lærere lockoutes 1. april, og skolerne må lukke.

Men mange arbejdspladser vil se velvilligt på, at forældre arbejder hjemmefra, tager en fridag eller måske kan tage et barn med på arbejde, hvis det kniber.

Hos Arla, der både har ansatte på kontor og i produktionen på mejerier rundt om i landet, skeler man til den sidste gang, der var konflikt blandt pædagogerne, og de ansatte blev ramt på børnepasningen.

- Den gang lavede vi "børnerum" til børnene - men vi passede ikke børnene med en ansat pædagog. Og det er heller ikke planen denne gang. Men lige nu tager vi en dag ad gangen, siger Kasper Ibsen Beck, kommunikationsdirektør i Arla Danmark.

Hos Arla vil man forsøge at gøre det så nemt for de ansatte som muligt, hvis skolerne ikke åbner efter påske.

- Belært af erfaring ser vi på fleksible arbejdsvilkår. Kan man arbejde hjemmefra, kan man tage børnene med på arbejde, eller kan man bytte vagter, siger Kasper Ibsen Beck.

Også i Lego afventer man det konkrete udfald af forhandlingerne mellem lærerne og kommunerne - og om det ender med et sammenbrud og en lockout - inden man sætter det helt store i værk, siger Roar Rude Trangbæk, pressekoordinator i Lego.

- Vi er som virksomhed indstillet på at udvise fleksibilitet overfor de medarbejdere, der kan arbejde hjemme, hvor det er muligt, siger Roar Rude Trangbæk.

Hos Danfoss opfordrer man de ansatte, der kan gå hen og få pasningsproblemer, til at aftale med deres nærmeste leder, hvad de kan få lov til at gøre. Folk kan eventuelt holde ferie eller arbejde hjemmefra - men det kommer helt an på den givne situation. Og den samme melding kommer fra Københavns Kommune.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.