Arbejdsretten giver portører pålæg om at stoppe strejke

Portørstrejke i hele landet resulterer i pålæg fra Arbejdsretten til fem sygehuses portører i Region Sjælland.

Strejkende portører på fem sygehuse i Region Sjælland har torsdag fået pålæg i Arbejdsretten om at genoptage arbejdet, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Holbæk, Roskilde, Slagelse og Næstved skal droppe deres overenskomststridige strejke og vende tilbage til deres arbejde.

Meddelelsen kommer, efter at de tirsdag i denne uge iværksatte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Pålægget betyder samtidig skærpet bod fra i morgen, fredag, hvis strejken fortsætter.

Strejken er en reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Og strejken har i løbet af de seneste dage bredt sig til hele landet, hvor andre portører er gået i sympatistrejke.

Portørerne på Rigshospitalet, Glostrup Hospital, Amager Hospital og Bispebjerg Hospital har overenskomststridigt også nedlagt arbejdet. Samme melding er torsdag kommet fra Aarhus Universitetshospital Skejby.

Michael Nørgaard, servicedirektør i Region Sjælland, er forundret over arbejdsnedlæggelsen.

- Der er påbegyndt pilotprojekter på Holbæk- og Nykøbing Falster-sygehusene. De to projekter er igangsat for at indhente erfaring om de mange elementer i den nye funktion med erhvervsuddannede serviceassistenter.

- Derefter gør vi status og justerer i forhold til de indkomne erfaringer. Hvorfor, portørerne vælger at lave en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse nu, kan kun undre, siger Michael Nørgaard.

Men der er ingen grund til at undre sig, hvis man spørger Jens Anker Clausen, der er fællestillidsmand for portørerne på Rigshospitalet.

- Det, portørerne i Nykøbing Falster har stillet som krav, synes jeg i virkeligheden, er meget rimeligt og beskedent. De vil gerne have, at man sætter det projekt i ro, indtil man i samarbejdsudvalget har fået mulighed for at diskutere det ordentligt, siger han.

Portørerne ønsker at få sat projektet i bero og afvente, at det har været til politisk behandling i Forretningsudvalget i Region Sjælland 22. juni.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.