Arbejdstilsynet følger op på farlige byggepladser

Gennemfører onsdag fornyet kontrol af byggepladser, hvor der i sidste uge blev fundet farlige arbejde

Arbejdstilsynet er atter ude for at tjekke byggepladser.

Arbejdstilsynet er atter ude for at tjekke byggepladser.

AALBORG:Tirsdag den 12. juni gennemførte Arbejdstilsynet en omfattende aktion på byggepladser over hele landet, der viste, at der var alvorlige svigt med sikkerheden på 85 ud af 152 byggepladser. De byggepladser kan regne med at få besøg, når Arbejdstilsynets tilsynsførende onsdag igen er ude for at kontrollere forholdene igen.

- Signalet er helt klart, siger kontorchef Eva, Jensen, Arbejdstilsynet.
- Der skal være styr på sikkerheden, og har man fået påbud af Arbejdstilsynet, så skal der rettes op. Det er det, vi er ude at tjekke op på i dag.
Under aktionerne i disse uger er det især det farligste arbejde på byggepladserne, der er i fokus. Det kan typisk være arbejde i højden fra for eksempel stilladser eller på tage samt rod og uorden på byggepladserne. Men også byggepladsernes planlægning af sikkerhed er i fokus.
- Så sent som i fredags havde vi et ulykkeligt eksempel med en chauffør, der under aflæsning blev dræbt under et betonelement. Lastbilen, hvorfra betonelementet blev taget ned, stod på et stærkt skrånende underlag, som sandsynligvis var med til, at ulykken overhovedet skete, forklarer Eva Jensen.
- Sådan en situation skal man have øje for, når arbejdet planlægges, for kun ved ordentlig og gennemarbejdet forebyggelse, kan man undgå ulykkerne, siger hun.
Arbejdstilsynet forventer, at man på de byggepladser, hvor der i sidste uge var problemer, i dag har fået rettet op på forholdene.
- Vi så mange grelle forhold i sidste uge, og vi forventer klart, at tingene ser anderledes ud i dag, fastslår Eva Jensen.
- For det er hverken i medarbejdernes eller arbejdsgivernes interesse at arbejde under livsfarlige forhold. Men det er ude på den enkelte byggeplads, at man hver dag må tage ansvar - og ikke kun når Arbejdstilsynet er i området, understreger hun.
Ved aktionen tirsdag 12. juni 2012 besøgte Arbejdstilsynet i alt 152 byggepladser over hele landet. På 67 byggepladser var forholdene i orden, mens Arbejdstilsynet på de øvrige 85 byggepladser måtte stoppe arbejdet 159 gange med et forbud eller et strakspåbud.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.