Overenskomster

Arbejdsugen to timer kortere

En ny måde at udregne arbejdstiden på viser, at danskerne arbejder to timer mindre om ugen end hidtil antaget

Vi arbejder to timer færre ugentligt, end vi egentlig troede. Arkivfoto

Vi arbejder to timer færre ugentligt, end vi egentlig troede. Arkivfoto

DANMARK:Danskerne arbejder ikke så meget, som vi selv går rundt og tror.

Faktisk arbejder hver dansker i gennemsnit to timer mindre om ugen end hidtil antaget, viser tal fra Nationalregnskabet, som Danmarks Statistik har offentliggjort fredag, skriver Politiken.

Det skyldes, at den officielle måde at opgøre arbejdstid på er blevet ændret, så der i ét hug er blevet skåret 304 millioner timer af den samlede arbejdstid, som de godt 2,7 millioner danske lønmodtagere og selvstændige præsterede i 2012.

I gennemsnit giver det et arbejdsår, der er 95 timer kortere end hidtil antaget for en typisk dansker. En økonom betegner det som en ”monsternedjustering”.

Mere effektive end vi troede

- Den gode nyhed er så, at danskerne viser sig at være flittigere, når de er på arbejde, end vi har regnet med. De når simpelthen den samme produktion på færre arbejdstimer, siger chefanalytiker Frederik I. Pedersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til Politiken.

Et gennemsnitligt arbejdsår var med Danmarks Statistiks gamle metode på 1546 timer, men med den nye opgørelsesmetode lander et gennemsnitligt arbejdsår for en dansker på 1451 timer.

Baggrunden for nedjusteringen af arbejdstiden er en omfattende revision i december 2012 af måden at lave arbejdstidsregnskab på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.