Arbejdsvilkår hos Ryanair chokerer

Norsk fagforening kalder arbejdsvilkår for slavekontrakt. Dansk fagforening er chokeret

Arkivfoto: AFP Photo, Josep Lago

Arkivfoto: AFP Photo, Josep Lago

NORGE: Da italienske Alessandra Cocca var ansat som stewardesse i Ryanair med base i Rygge i Norge, tjente hun knap 10.000 kr. om måneden. Der var ingen løn under sygdom. Hun skulle stå til rådighed for flyselskabet uden betaling. Hun skulle betale for sin egen uniform, og sagde hun op inden for de første 15 måneder, kostede det et gebyr på ca. 1.500 kr.

Det er blot nogle af de vilkår i Coccas ansættelseskontrakt, som ryster FTF, der er hovedorganisation for kabineansatte i Danmark. Forbundets advokat har gennemgået kontrakten og konkluderer, at den på en lang række punkter strider imod enten EU-retten eller dansk lovgivning, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg har læst ansættelseskontrakter i 10 år, og jeg har aldrig set noget lignende, siger FTF-advokat Kia Dollerschell, der også er ekstern lektor i arbejds- og ansættelsesret ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

Ryanair meddeler, at ingen tvinges til at arbejde for selskabet, og at 5.000 står på en venteliste for at få lov at arbejde for firmaet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.