Arena Nord satser på en sund madkultur

Arena Nord er udpeget som en af frontløberne blandt landets idrætshaller

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

FREDERIKSHAVN:Arena Nord i Frederikshavn er blevet udpeget som såkaldt ”frontløber” i forbindelse med Projekt ”Sundere mad i idrætslivet”.

I forbindelse med projektet er der udvalgt et hold bestående af fem fyrtårne og 25 frontløberhaller, der skal bane vejen for en madrevolution og nye kulinariske standarder i idrætshallerne

Der er lyst og mod til at udfordre traditioner og madvaner i idrætshallerne. Projekt ”Sundere mad i idrætslivet” har netop udvalgt de 30 idrætshaller, der skal sætte en ny national dagsorden for sund madkultur i idrætslivet. Fem haller får status af fyrtårne, og 25 haller bliver såkaldte frontløbere.
- Vi har fået sat et stærkt hold af idrætsfaciliteter, der vil skabe resultater til forfølgelse. I projektet har vi ikke en abracadabra-opskrift, men derimod en masse kompetencer, som nu for første gang bringes i samspil og møder virkeligheden i idrætslivet, siger projektleder Anders Seneca.
De fem fyrtårne får hver et tilskud på 250.000 kroner og skal selv afsætte et tilsvarende beløb.
For frontløberhallerne gælder det, at der lokalt skal afsættes minimum 60.000 kroner til at støtte op om en sundere madkultur.
Efter udvælgelsen skal der nu udarbejdes lokale planer for det konkrete arbejde med sundere mad, herunder uddannelse af personale og indretning af køkken og cafe, ligesom der skal nedsættes lokale følgegrupper.

Stor interesse for projektet

Den 1. juni var der ansøgningsfrist for de haller og kommuner, der ønskede at blive en del af projektet. Og interessen har været overvældende. 14 idrætsfaciliteter søgte om at blive fyrtårne, mens 31 gerne ville være frontløbere. Ansøgningerne kom fra 30 forskellige kommuner.

- Dagsordnen fænger i idrætsverdenen, og opbakningen har været massiv. Både de kommunale forvaltninger og politikerne har klart signaleret, at de bakker op om projektet og er klar til at sætte handling bag alle de flotte ord, siger Anders Seneca.

De udvalgte haller

Fyrtårnene skal gå hele vejen og vise, at det kan lade sig gøre at tjene penge på sund og velsmagende mad. Fyrtårnene er med til at udarbejde det nyskabende madkoncept. Desuden udarbejdes der en plan for indretning og evt. ombygning, ligesom de ansatte uddannes og kommer på kurser i salg og tiltrækning af nye kunder. Trænere, forældre mv. klædes på til at være ambassadører for det nye koncept.

I Nordjylland er kun Gigantium udpeget som fyrtårn.
Frontløberhallerne skal vise, at det er muligt at overvinde de typiske barrierer for sund mad i idrætslivet. Frontløberne deltager i udvalgte dele af det nye koncept. De rådgives om café-indretning, og de ansatte og frivillige tilbydes undervisning i ernæring og det nye koncept.
I Nordjylland er - udover Arena Nord - også Hjallerup Idrætscenter og Jetsmark Idrætscenter blevet udpeget som frontløbere.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.