Argentina fuldender comeback og sikrer sig tennistriumf

Federico Delbonis sikrer Argentina Davis Cup-titel med sejr over Kroatiens Ivo Karlovic i den afgørende kamp.

TENNIS-DAVIS-CUP-CRO-ARG Foto: Scanpix/Stringer

TENNIS-DAVIS-CUP-CRO-ARG Foto: Scanpix/Stringer

For første gang i historien kan Argentina bryste sig af Davis Cup-titlen i tennis. Triumfen kom i hus med samlet 3-2 over Kroatien i finalen i Zagreb efter et stort comeback af argentinerne.

Tidligere søndag var Kroatien på klar vinderkurs med en føring på 2-1 samlet og 2-0 i sæt i Marin Cilic' favør mod Juan Martin del Potro, men derfra gik det Argentinas vej.

Del Potro udlignede til 2-2 sammenlagt med en sejr i fem sæt i maratonforestillingen på fem timer, og efterfølgende vandt Federico Delbonis den altafgørende single over den tårnhøje superserver Ivo Karlovic.

Delbonis vandt med cifrene 6-3, 6-4, 6-2.

Argentineren havde i indledningen de største udfordringer med at holde serv, men han holdt stand og slog så selv til med servegennembruddet til 4-2, som blev afgørende for første sæt.

Også i andet sæt skulle et enkelt servegennembrud vise sig tilstrækkeligt for Delbonis, der brød til 5-4, inden han servede sættet sikkert hjem.

Det lignede en afgørelse, da Delbonis brød til 2-1 i tredje sæt, og Karlovic havde da heller ikke et comeback i ærmet. Han lod til at miste troen og tabte sin serv endnu en gang til stillingen 2-5.

Delbonis holdt sin serv gennem hele kampen og servede triumfen i hus til 6-2 på sin anden matchbold.

Det var Argentinas femte Davis Cup-finale, men altså første gang at landet fik hænderne på det enorme trofæ.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.