Argentina tæt på at drille Wilbek-reserver

Det danske herrelandshold i håndbold vandt knebent med 28-24 i den anden testkamp mod Argentina på to dage.

Argentina tæt på at drille Wilbek-reserver

Danmark kan tage to sejre over Argentina med i bagagen til håndbold-VM, som afvikles i Spanien om to måneder. Søndag vandt Danmark 28-24 i den anden testkamp mod argentinerne på to dage.

Det danske landshold var ramt af et utal af skader og afbud til søndagens kamp i Odense, og derfor var der lidt mere spænding om kampens udfald end i lørdagens 29-23-sejr i Farum.

Danmark var kun foran med 15-14 ved pausen, og Argentina kunne lugte en overraskelse mod VM-sølvvinderne fra 2011.

I anden halvleg viste danskerne ikke meget bedre spil, og Argentina var foran 23-22 med syv minutter tilbage af kampen. Alligevel trak Danmark fra i de sidste minutter, hvor sejren blev sikret.

Argentinerne magtede dermed ikke at udnytte, at Danmark reelt spillede med et reservehold.

Landstræner Ulrik Wilbek måtte blandt andre undvære de skadede nøglespillere Mikkel Hansen, René Toft Hansen og Rasmus Lauge.

Og undervejs i søndagens opgør udgik Henrik Møllgaard med en skade, efter at han fik et vrid i anklen. Også Kasper Søndergaard måtte forlade kampen før tid med et hold i ryggen.

Wilbek havde faktisk kun 11 spillere til rådighed i anden halvleg. Men stregspilleren Frederik Børm, talentet Mads Mensah Larsen, bagspilleren Kasper Irming og playmakeren Morten Olsen tog flot en ekstra stor del af slæbet.

Især Morten Olsen fra TSV Hannover-Burgdorf har imponeret på det seneste. VM-bejleren scorede 17 mål i en enkelt ligakamp i Bundesligaen, og han har præsteret at score hele 78 mål i de første otte spillerunder i Tyskland, heraf 27 på straffekast.

Inden kampen mod Argentina blev der i øvrigt sagt pænt farvel til Lars Christiansen, som tidligere på året havde indstillet karrieren.

Venstrefløjen nåede at spille 338 landskampe og score 1503 mål. Begge dele er rekord.

Casper Ulrich Mortensen er valgt som Lars Christiansens afløser, og han scorede blandt andet to vigtige mål i slutfasen mod Argentina.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.