Argumenter prellede af

Bestyrelse kunne ikke overbevise andelshaverne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Med de nuværende markedsvilkår kan vi ikke vækste. For at udnytte vore produktionsanlæg optimalt, skal vi slagte 38.000 grise om ugen. Et positivt skøn siger, at Tican til næste år kommer op på 33.000 om ugen. Og de resterende 5000 grise kan vi umuligt hente på det frie marked.

Det sagde Ticans adm. direktør, Ove Thejls, til andelshaverne på generalforsamlingen i Klim torsdag eftermiddag.

Dermed forsøgte han at underbygge bestyrelsens forslag om at producere ca. 60.000 slagtesvin årligt i Ticans eget regi.

Ove Thejls slog fast:

- Vi har jo ikke selv kontrol over tilgangen af råvarer, hvilket henover sommeren har ført til fyringer og fredagslukninger i produktionen. Og det skaber også en vis bekymring blandt vore ansatte, sagde Ove Thejls.

I et sidste forsøg på at overbevise andelshaverne om idéen slog Ove Thejls desuden på, at forslag ville være et af de fe få, der ville kunne virke på kort sigt i den nuværende markedssituation.

Et forsigtigt skøn fastslår nemlig, at Tican i 2013 vil opleve et fald på tre procent i leverancen af slagtesvin, svarende til fem mio. kroner på bundlinjen.

Men de andelshavere, der tog ordet, var skeptiske. Dels følte de andelstanken truet, dels så de hellere en bedre notering for de grise, de selv producerer.

Efter afstemningsresultatet blev kendt, tog bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen resultatet til efterretning med et glimt i øjet:

- Jeg er nu alligevel glad for, at afvisningen blev så stor, som den gjorde. Havde forsamlingen været delt i spørgsmålet, havde vi jo arbejdet videre med idéen, sagde han.

Forslaget om selv at producere slagtesvin blev forkastet med stemmerne 76-33.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.