Arkitekter vrede på Hjørring

Brokker sig over ikke at komme i betragtning til byggeri af teater og oplevelseshus

Det nye teater og oplevelseshus i Hjørring skal ligge på en kommunal grund nær jernbanestationen. I dag ligger rutebilstationen på grunden.Arkivfoto

Det nye teater og oplevelseshus i Hjørring skal ligge på en kommunal grund nær jernbanestationen. I dag ligger rutebilstationen på grunden.Arkivfoto

HJØRRING:10 kendte arkitektfirmaer fra ind- og udland kom overhovedet ikke i betragtning som totalrådgiver til byggeriet af det kommende teater og oplevelseshus i Hjørring, blot fordi de havde misforstået en detalje i udbudsmaterialet.

Det protesterer de nu over i samlet flok. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

- Når næsten en tredjedel af ansøgerne misforstår betingelserne, må der være noget galt med betingelserne, mener arkitekt og partner Søren Nielsen fra et af de vragede firmaer, tegnestuen Vandkunsten i København.

Vær varsom med krav

Administrerende direktør Peter Hesdorf fra Byggeriets Evaluerings Center fremhæver også, at bygherrer skal være varsomme med deres krav, da de risikerer, at potentielle ansøgere giver op på forhånd.

I Hjørring Kommune har man ikke forholdt sig til, at arkitektfirmaer med et godt bud på det store projekt kan være blevet udelukket på forhånd på grund af en detalje:

- Vi gør brug af kyndige rådgivere, og så må vi forlade os på, at de gør det rigtige. I denne sag er vi da også sikre på, at vi får et godt resultat, understreger kommunaldirektør Tommy Christiansen.

25 af 35 blev godkendt

I alt søgte 35 arkitektfirmaer om at blive prækvalificeret til arbejdet som totalrådgiver på det store projekt til 173 millioner kroner.

25 blev godkendt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.