Arkiv-dag i Klokkerholm

Arkivernes Dag markeres med åbent hus

Så mange mennesker kunne man for omtrent 100 år siden samle i Ørum, når der var undervisning i ”moderne dans”. Kunne man klare det i dag? Er der nogen på billedet, som man kan genkende, så er der mulighed for på lørdag på arkivet at se originalbilledet. Foto: Udlånt af Lokalhistorisk Arkiv <i>Udlånt af Lokalhistorisk Arkiv</i>

Så mange mennesker kunne man for omtrent 100 år siden samle i Ørum, når der var undervisning i ”moderne dans”. Kunne man klare det i dag? Er der nogen på billedet, som man kan genkende, så er der mulighed for på lørdag på arkivet at se originalbilledet. Foto: Udlånt af Lokalhistorisk Arkiv Udlånt af Lokalhistorisk Arkiv

KLOKKERHOLM:Hvert år på den anden lørdag i november er det Arkivernes Dag. Her byder Danmarks stads-, kommune- og egnsarkiver medborgerne indenfor. Det gør man flere steder i Østvendsyssel, og et af de steder er Lokalhistorisk Arkiv for Hellevad og Ørum Sogne, som har lokaler i Beboerhuset, Klintevej 8, Klokkerholm. Her er der åbent på lørdag fra 10 til 14.

På arkivet markerer man dagen med en fremvisning af den lokalhistoriske samling, som består af en mængde spændende arkivalier i form af kort, billeder og dokumenter fra fortiden. Udover at vise lokalarkivets samling frem, vil man også benytte dagen til at komme i snak med sine lokale medborgere, der kunne have lyst til at gå ind i arbejdet med at indsamle, registrere og bevare den lokale kulturarv.

- Kom og bliv klogere på dit lokalsamfund og dets historie. Måske har vi også en historie om dit hus, din familie eller de, der var her før dig. Det er vigtigt for os at gøre nærområdet opmærksom på, at vi alle har mulighed for at bidrage til at bevare kulturminderne for eftertiden, lyder det fra bestyrelsen for Lokalhistorisk Arkiv for Hellevad og Ørum Sogne, som håber på stort fremmøde på dagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.