Arkiver er ikke gået i stå

Vesthimmerlandske museums foreninger og lokalhistoriske arkiverhold frivilligdag på fredag

Friviligmarkedet finder sted på stenaldercenteret i Ertebølle. Arkivfoto

Friviligmarkedet finder sted på stenaldercenteret i Ertebølle. Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:De vesthimmerlandske museums foreninger og lokalhistoriske arkiver er på ingen måde gået i stå.

19 af dem er derimod gået sammen. I fællesskab inviterer de fredag 28. september til Frivilligmarked på Stenaldercentret i Ertebølle, hvor der vil blive rig lejlighed til at se, høre og prøve nogle af foreningernes mange opgaver og aktiviteter.
Både børn og voksne kan fredag eftermiddag prøve kræfter med løbbinding, rebslagning, bueskydning og mad over bål. Der vil også blive mulighed for at lave søgninger i lokalarkivernes databaser og måske finde nye oplysninger om fjerne slægtninge.
Og så vil fire kniplere demonstrerer det gamle håndværk, der stadig vækker beundring. Og det er kun et lille udsnit af de mange aktiviteter, der vil være på markedet.
I løbet af eftermiddagen vil der også blive lejlighed til at møde både Thit Jensen, Tordenkalven, Ragna Potteskår og Ane Mogensen. Og så lægger Shanty Koret fra Løgstør vejen forbi med en sang eller tre.
Der vil være mulighed for at købe lidt aftensmad inden dagen rundes af med et foredrag af Nils Villemoes, som er ophavsmand til påstanden om, at det er helt i orden at være gået i stå, hvis bare stedet, man står, er godt.
Nils Villemoes er nok mest kendt for sine foredrag om ledelse i store virksomheder, men mange af udfordringerne er de samme, når man er frivillig i en forening.
Frivilligmarkedet åbner klokken 15 – og der er gratis adgang til både markedet og foredraget. Øvrigt program kan ses på Vesthimmerlands Kommunes hjemmeside og ved opslag blandt andet på bibliotekerne.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.