Mejerier

Arla mister milliardeksport til Rusland

Russisk importstop rammer hårdt

RUSLAND:Arla stopper al produktion til Rusland som konsekvens af russiske sanktioner mod fødevarer. Arlas eksport til Rusland har en værdi af omkring en milliard kroner årligt og udgør cirka én procent af koncernens omsætning, oplyser Arla.

- Vores fokus lige nu er at sikre lønsomheden på vores ejeres mælk ved at omlægge vores produktion til andre produkter, som vi kan sælge på andre markeder, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla Foods, i en pressemeddelelse.

Han kalder Rusland for et vigtigt vækstmarked i Arlas strategi, og derfor er importstoppet noget af skridt tilbage.

- Det er for tidligt at sige, hvorvidt det er et kort- eller langsigtet tilbageskridt. Men vi har investeret langsigtet i mærkevarer, distribution og kunderelationer i Rusland, og vi håber naturligvis, at vi kan få vores produkter tilbage på det russiske marked så hurtigt som muligt,’ siger Peder Tuborgh.

Arlas eksporterer især smør og ost til Rusland, og varerne produceres på en række danske mejerier. Det drejer sig om mejerierne Holstebro Mejeri, Holstebro Flødeost, Nr. Vium, Taulov, Troldhede, Kruså, Bislev, Rødkærsbro og Høgelund. I Sverige har Götene en mindre eksport til Rusland.

Arlas eksport til Rusland havde i 2013 en omsætning på 135 millioner euro eller lige over en milliard kroner.

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, har sagt stop for al import af frugt, grønt, kød, fisk, mælk og mejeriprodukter fra USA og EU, Australien, Canada og Norge. Forbuddet vil foreløbig løbe i et år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.