Arla øger investeringer - vil bruge 30 milliarder på fem år

Arla vil i ny strategi øge sine investeringer med 40 procent - blandt andet i en mere bæredygtig produktion.

Arla havde ved udgangen af 2020 omkring 20.000 ansatte. Mejerikoncernen er andelsejet. Det betyder, at der er omkring 9400 landmænd, som ejer selskabet. (Arkivfoto)

Arla havde ved udgangen af 2020 omkring 20.000 ansatte. Mejerikoncernen er andelsejet. Det betyder, at der er omkring 9400 landmænd, som ejer selskabet. (Arkivfoto)

AARHUS:Mejerikoncernen Arla vil over de næste fem år investere omkring 30 milliarder kroner, hvilket er en forøgelse på 40 procent.

Det fremgår af Arlas nye strategi mod 2026, der er offentliggjort onsdag.

Arla vil blandt andet investere i nye teknologier, produktudvikling og bæredygtighed, fremgår det af en pressemeddelelse. Samtidig vil Arla investere i e-handel og digitalisering.

Ifølge Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh, skal den nye strategi sikre, at Arla står bedre rustet i en fremtid med mere fokus på klima.

- Dette er et afgørende tidspunkt for mejeri og for vores andelshavere. Vores globale fødevaresystemer står overfor en dobbelt udfordring med klimaforandringer og behovet for bedre ernæring.

- Det kræver handling her og nu, og mejeri er en del af løsningen. Det er nu, vi skal definere fremtidens mejeriproduktion.

- I de næste fem år vil vi samarbejde endnu mere med vores ejere, kunder og partnere for at fremskynde vores omstilling til en robust og bæredygtig mejeriproduktion, der er klar til fremtiden, siger han i pressemeddelelsen.

Arla havde ved udgangen af 2020 omkring 20.000 ansatte. Mejerikoncernen er andelsejet. Det betyder, at der er omkring 9400 landmænd, som ejer selskabet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden