Arla skal sælge mælkepulver til kineserne

Kinesiske børn skal have dansk mælkepulver. Dansk Arla-fabrik skal levere 20.000 tons pulver om året.

Arla skal sælge mælkepulver til kineserne

Kinesiske småbørn skal have dansk mælkepulver.

Arla har netop fået en kontrakt med den kinesiske fødevarevirksomhed Biostime. Og Arla skal de næste 10 år producere og levere 20.000 tons dansk mælkepulver til børneernæring, oplyser selskabet.

Og produktionen af mælkepulveret er baseret på dansk mælk. Arlas produktion til Biostime skal ske på Arlas mælkepulveranlæg Arinco i Videbæk, og i 2015 vil produktionen nå op på 20.000 tons om året.

- Vi er meget glade for at kunne indgå denne 10-årige kontrakt med Biostime, og vi er stolte over at kunne forsyne det kinesiske marked med produkter med en høj skandinavisk kvalitet og fødevaresikkerhed, siger Arla-direktør Frede Juulsen.

Direktøren, der er ansvarlig for Arlas forretning i Kina samt globalt ansvarlig for mælkepulver i Arla, siger, at det er en anerkendelse af Arlas høje kompetencer inden for mejeriprodukter, da der er tale om højt forædlede produkter.

Og at kineserne står på spring efter dansk mælkepulver kan betyde, at det på sigt kan blive nødvendigt at udvide af Arinco. Bliver det en realitet, vil Biostime finansiere halvdelen af udvidelsen.

Om der er flere job i støbeskeen, er endnu for tidligt at sige, lyder det fra Arla.

Aftalen til Biostime er indgået mindre end en uge efter, at Arla lavede aftaler med Kinas største mejeriselskab Mengniu Dairy Group og den førende kinesiske fødevarekoncern COFCO.

Arla ser det kinesiske marked som et strategisk vækstmarked i Arlas koncernstrategi 2015.

/ritzau/