Arlas konkurrent får nej til retssag

Margarine Foreningens kamp mod myndighederne om Arlas "Lurpak Smørbar" ender med nederlag.

6. september 2013 14:41 - Opdateret 6. september 2013 14:45

Arlas konkurrent får nej til retssag

Flere års slagsmål i retssystemet om mejerigiganten Arla's produkt "Lurpak Smørbar" er fredag endt med, at Højesteret har trukket i bremsen.

Margarine Foreningen får ikke lov til at føre retssag mod Fødevarestyrelsen, som har nægtet at forbyde "Lurpak Smørbar", fremgår det af dommen.

Foreningen har svært ved at leve med styrelsens afgørelse. Derfor har foreningen ønsket at få dommerne til at fastslå, at den er ugyldig.

Margarine Foreningen har ført kampen på vegne af fabrikken Dragsbæk, som markedsfører et andet blandingsprodukt "Bakkedal", og som konkurrerer med Arla.

Tilbage i 2007 besluttede Fødevarestyrelsen at give fik Arla ret til at sælge "Lurpak Smørbar", selv om Fødevareregion Nord tidligere havde nedlagt forbud.

Men interesseforeningen for Arlas konkurrent er ikke så konkret berørt af styrelsens ja til Arla, at der er grund til at tillade en retssag, fastslår Højesteret i fredagens dom.

Dommerne bemærker, at Dragsbæk i stedet kan køre en retssag direkte mod Arla med påstand om, at betegnelsen "Lurpak Smørbar" er vildledende.

Desuden ville en eventuel retssag mod Fødevarestyrelsen i givet fald indebære, at Arla måtte stå på sidelinjen, mens det diskuteres, om selskabets markedsføring er lovlig eller ej.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...