Armstrong er formelt anklaget for doping

Det amerikanske antidopingagentur, Usada, rejste fredag en formel dopinganklage mod Lance Armstrong.

Armstrong er formelt anklaget for doping

Den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong kan ikke sno sig uden om en omfattende dopingsag, efter det amerikanske antidopingagentur, Usada, sent fredag aften dansk tid rejste anklage mod Armstrong.

For to uger siden blev Armstrong anmeldt for brud på dopingbestemmelserne af Usada. Blandt andet skulle blodprøver have givet indikationer på blodmanipulation.

Et enstemmigt udvalg på tre medlemmer i Usada valgte fredag at gå videre med sagen efter at have gennemgået antidopingagenturets beviser og et 18 sider langt svar fra Armstrong.

Den 40-årige texaner må derfor møde op til en høring. Armstrong har hele tiden afvist beskyldningerne, og han får mulighed for at forsvare sig mod anklagerne ved høringen.

Hvis Armstrong bliver fundet skyldig, risikerer han at miste sine syv Tour de France-titler, som han vandt fra 1999 til 2005. Armstrong er flere gange blevet beskyldt for dopingmisbrug, men han er aldrig testet positiv.

Usada mener at have bevis for, at Armstrong og fem andre personer, inklusive den italienske læge Michele Ferrari og sportsdirektør Johan Bruyneel, har snydt med doping i årene 1998-2011.

To tidligere holdkammerater skal blandt andre vidne mod Armstrong, og der spekuleres i, at det kan være de to tidligere dopingsyndere Floyd Landis og Tyler Hamilton, som også har kørt for Armstrongs daværende hold US Postal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.