Armstrong må ikke løbe Chicago Marathon

Arrangører nægter at lade dopingdømte Armstrong stille op

Lance Armstrong må ikke stille op i Chicago Maraton på grund af dopingdom. Arkivfoto

Lance Armstrong må ikke stille op i Chicago Maraton på grund af dopingdom. Arkivfoto

CHICAGO: Lance Armstrong mærker nu konsekvenserne af det livstidsforbud mod at deltage i organiserede sportsarrangementer, som det amerikanske antidopingagentur Usada idømt ham i sidste måned.
Arrangørerne af Chicago Marathon siger i en pressemeddelelse, at Armstrong ikke kan deltage i løbet, fordi det er omfattet af hans karantæne.
- Usadas livstidskarantæne forhindrer Lance Armstrong fra at deltage i alle løb, der hører under det amerikanske atletikforbund. Det gælder således også Chicago Marathon, siger løbsdirektør Carey Pinkowski.
Han siger endvidere, at Armstrong ikke har forsøgt at tilmelde sig løbet. Det ville han ifølge sin talsmand Mark Fabiani dog gerne, ligesom hans velgørenhedsorganisation Livestrong også gerne så den tidligere cykelrytter deltage.

Stiftelse ærgrer sig

Direktøren for Livestrong, der arbejder for at hjælpe kræftoverlevere og oplyse om kræftsygdomme, ærgrer sig i hvert fald over den publicity, man går glip af.
- Lance har hjulpet os med at rejse tæt ved 500 millioner dollar (godt 2,9 milliarder kroner) til kampen mod kræft.
Det er frustrerende og uheldigt, at denne beslutning kan få betydning for stiftelsens muligheder for at indsamle penge, siger Doug Ulman.
Lance Armstrong har siden sin dopingdom deltaget i et par mindre mountainbikeløb i Colorado.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.