Sæby

Arnold Andersen og Frede ”Danmark” Hansen

Arnold med sine noter - Frede med sine udklip, billeder og papirer - og så er snakken i gang. Det ender med en bog, kan vi afsløre! Foto Kim Dahl Hansen

Arnold med sine noter - Frede med sine udklip, billeder og papirer - og så er snakken i gang. Det ender med en bog, kan vi afsløre! Foto Kim Dahl Hansen

SÆBY:Forfatteren Arnold Andersen har den sjældne evne, at når han møder mennesker på sin vej, så lægger han lige hovedet på skrå og tjekker, om der nu ikke også er en god historie i dette menneske - måske endda en bog.

Det er en sjælden evne, der kaldes tæft. Man taler om, at en dygtig forretningsmand har tæft for forretning, hvilket vi bl.a. næsten alle kender fra ”Matador”, hvor den fiktive person, Mads Skjern, var utrolig succesfuld i forretningslivet. Man taler om journalistisk tæft, hvor en journalist kan få øje på en ”god” historie, sok læserne vil gøre sig godt i avisen og blive læst af mange læsere.

Gennem samtaler Freda ”Danmark” Hansen blev Arnold Andersen så nysgerrig, at han i midten af februar besluttede, at han ville skrive en bog om ham. Nu er en bog jo et kæmpeprojekt, der kan tage flere år, men allerede nu og i kommende udgaver af Folkebladet, kan læserne følge med i, hvad Arnold Andersen skriver om Frede ”Danmark” Hansen. I de pluk der foreløbig er skriblet ned, naturligvis, for Arnolds manus er kun på det begyndende stade.

- ”Danmarks Hansen”, der i dag er 94 år, har haft et utroligt interessant livsforløb. Hvad han har rodet sig ind i som maskinsmed, mariner, fyrbøder, frihedskæmper og taxivognmand, ja, det er rent ud sagt fantastisk. Og nogle træk af historien, vil blive gengivet i Sæby Folkeblad, her i foråret, fortæller Arnold Andersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.