Arsenal-boss afventer fremtiden efter Allardyce-fyring

Arsène Wenger beslutter sig først for sin managerfremtid, når den nuværende sæson er færdigspillet.

Arsenal v FC Basel - UEFA Champions League Group Stage - Group A Foto: Reuters/Dylan Martinez

Arsenal v FC Basel - UEFA Champions League Group Stage - Group A Foto: Reuters/Dylan Martinez

Arsenals manager, Arsène Wenger, afventer sin fremtid i klubben, og franskmanden er smigret over at blive sat i forbindelse med det engelske landstrænerjob efter fyringen af Sam Allardyce.

- Selvfølgelig (er jeg det, red.), men min prioritet har altid været denne klub (Arsenal, red.), og indtil udgangen af sæsonen er jeg her.

- Jeg er fuldstændig fokuseret på denne klub, og det kan intet ændre, lyder det ifølge AFP fra Wenger efter Arsenals sejr i Champions League onsdag.

Arsène Wenger har stået i spidsen for Arsenal i 20 år, og han har i de senere år forlænget sin aftale for et år ad gangen, når en sæson har været forbi.

Derfor er Wengers langsigtede fremtid som manager i Arsenal stadig uafklaret.

- Den er ikke besluttet. Min prioritet har altid været Arsenal, men jeg skal beslutte, hvor godt jeg har gjort det i slutningen af denne sæson, siger Wenger.

Franskmanden er i engelske medier blevet nævnt som en mulig ny engelsk landstræner efter skandalesagen, der førte til, at Sam Allardyce måtte forlade jobbet.

Det skete, efter at The Daily Telegraph med skjult kamera afslørede Allardyce i at rådgive en række journalister forklædt som forretningsmænd i at fuske med transferreglerne hos Det Engelske Fodboldforbund (FA).

Sam Allardyce var netop tiltrådt efter sommerens EM-slutrunde, men er altså nu fortid.

FA har indsat Gareth Southgate som midlertidig landstræner i de resterende kampe i 2016. Southgate passer normalt tjansen som U21-landstræner for England.

Ifølge AFP skulle det være muligt at få Southgate til at fortsætte et halvt år mere i jobbet som midlertidig engelsk landstræner, hvis FA har mulighed for at hente et stort trænernavn, når den nuværende sæson er slut.

Bournemouth manager, Eddie Howe, samt Crystal Palace-manager, Alan Pardew, har begge været nemt som kandidater i engelske presse.

Torsdag lød der dog afvisende reaktioner fra begge.

- Jeg er engageret her. Jeg elsker jobbet (manager i Bournemouth, red.), og jeg har meget at gøre her. Jeg har sagt i mange interviews, at jobbet som engelsk landstræner er det ultimative. Det er hypotetisk, men jeg kan ikke vende ryggen til denne klub.

- Jeg ønsker at udvise loyalitet over for dem, der har ansat mig. Det lyder måske arrogant, men jeg er ikke interesseret i jobbet som engelsk landstræner nu, men man ved aldrig, hvad der sker i fremtiden, siger Eddie Howe ifølge AFP.

Samme toner lød torsdag fra Pardew.

- England har en god manager i Gareth (Southgate, red.). Jeg er meget glad for, hvor denne klub (Crystal Palace, red.) er nu. Jeg har ikke lyst til at forlade klubben. Det er her, jeg ønsker at være lige nu. Det er et specielt sted. Det er for godt til at forlade, siger Pardew ifølge Reuters.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.