Arsenal køber målmager i Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang skifter på en langvarig kontrakt fra Borussia Dortmund til Arsenal.

Dortmund-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang skifter til Arsenal. Foto: Reuters/Leon Kuegeler

Dortmund-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang skifter til Arsenal. Foto: Reuters/Leon Kuegeler

Borussia Dortmund-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang skifter til Arsenal på en langvarig kontrakt. Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Pierre-Emerick Aubameyang har scoret 98 mål i 144 bundesligakampe. På tværs af alle turneringer har gaboneseren siden 2013 scoret 141 mål i 213 kampe.

Tidligere i januars transfervindue har Arsenal hentet midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan i en byttehandel med Manchester United, som modtog den chilenske angriber Alexis Sanchez.

Dermed bliver 28-årige Aubameyang genforenet med Mkhitaryan, da de to også spillede sammen i Dortmund i flere sæsoner.

Dortmund-sportsdirektør Michael Zorc er ærgerlig over de seneste sager, hvor Aubameyang er havnet i disciplinære problemer på grund af udeblivelser fra træning eller andre omstændigheder.

- Bortset fra de kedelige hændelser i de seneste uger skal vi huske, at historien om Pierre-Emerick Aubameyang i Dortmund i mere end fire år var en succeshistorie.

- Han har præsteret storartede ting for Borussia Dortmund, scoret mange vigtige mål og var en del af holdet, der vandt pokalturneringen i 2017. Vi ønsker Pierre-Emerick alt det bedste i fremtiden i Arsenal, siger Zorc til klubbens hjemmeside.

Arsenal bekræfter på sin hjemmeside, at Aubameyang er klubbens dyreste indkøb i historien.

De internationale nyhedsbureauer dpa, AP og AFP skriver, at Aubameyang har kostet Arsenal et sted mellem 63,75 millioner euro og 64,5 millioner euro. Det svarer til op imod 480 millioner danske kroner./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.