Arsenal køber målmageren Aubameyang i Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang skifter på en langvarig kontrakt fra Borussia Dortmund til Arsenal.

Ritzau
Dortmund-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang skifter til Arsenal Foto: Reuters/Leon Kuegeler
Fodbold 31. januar 2018 12:20 - Opdateret 31. januar 2018 13:09

Endnu et stort skifte i international fodbold har fundet sted.

Borussia Dortmund-angriberen Pierre-Emerick Aubameyang skifter til Arsenal på en langvarig kontrakt. Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Pierre-Emerick Aubameyang har scoret 98 mål i 144 bundesligakampe. På tværs af alle turneringer har gaboneseren siden 2013 scoret 141 mål i 213 kampe.

Tidligere i januars transfervindue har Arsenal hentet midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan i en byttehandel med Manchester United, som modtog den chilenske angriber Alexis Sanchez.

Dermed bliver 28-årige Aubameyang genforenet med Mkhitaryan, da de to også spillede sammen i Dortmund i flere sæsoner.

Dortmund-sportsdirektør Michael Zorc er ærgerlig over de seneste sager, hvor Aubameyang er havnet i disciplinære problemer på grund af udeblivelser fra træning eller andre omstændigheder.

- Bortset fra de kedelige hændelser i de seneste uger skal vi huske, at historien om Pierre-Emerick Aubameyang i Dortmund i mere end fire år var en succeshistorie.

- Han har præsteret storartede ting for Borussia Dortmund, scoret mange vigtige mål og var en del af holdet, der vandt pokalturneringen i 2017. Vi ønsker Pierre-Emerick alt det bedste i fremtiden i Arsenal, siger Zorc til klubbens hjemmeside.

Arsenal bekræfter på sin hjemmeside, at Aubameyang er klubbens dyreste indkøb i historien.

De internationale nyhedsbureauer dpa, AP og AFP skriver, at Aubameyang har kostet Arsenal et sted mellem 63,75 millioner euro og 64,5 millioner euro. Det svarer til op imod 480 millioner danske kroner.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...