Arsenal overvinder chokstart og vinder i Bulgarien

Arsenal var bagud 0-2 efter et kvarter, men vandt alligevel 3-2 over Ludogorets på Mesut Özils sene sejrsmål.

Arsenal Foto: Scanpix/Nikolay Doychinov

Arsenal Foto: Scanpix/Nikolay Doychinov

Arsenal er klar til ottendedelsfinalen i Champions League, og kan nu med sindsro lade nogle af stjernerne få et hvil i de sidste to spillerunder af gruppefasen.

3-2-sejren på udebane over Ludogorets fra Bulgarien var tilstrækkelig til at sende Arsenal videre - i øvrigt sammen med Paris Saint-Germain, der vandt 2-1 i Basel.

Formstærke Mesut Özil blev helten med sin scoring i slutminutterne, da han løftede bolden over Ludogorets-målmand Milan Borjan og trillede den i det tomme mål.

Dermed tog gæsterne den sejr, der var lagt op til på forhånd efter Arsenals knusende 6-0-sejr i det omvendte opgør i London.

Inden det kom så vidt, skulle Arsene Wengers tropper dog igennem et elendigt første kvarter, hvor Arsenal var spredt for alle vinde, og hvor Ludogorets scorede to gange.

Jonathan Cafu, en af seks brasilianere i bulgarernes kamptrup, nåede først på en frisparksaflevering og prikkede bolden ind til 1-0 efter 12 minutter.

Og bare tre minutter senere var den gal igen, da Cafu kunne spille den rumænske goalgetter Claudiu Keseru helt fri til en simpel 2-0-scoring.

Et rystet Arsenal-mandskab tog nogle minutter om at samle sig, men derefter indledte gæsterne fra London et stormløb mod det bulgarske mål.

Granit Xhaka fik skabt nyt mod med en præcis afslutning, der gav en 1-2-reducering, og allerede inden pausen havde Arsenal udlignet.

På Aaron Ramseys indlæg nåede Olivier Giroud akkurat foran Ludogorets-målmand Milan Borjan og headede kuglen i nettet til pausestillingen 2-2.

Det var mere lige efter pausen, hvor Arsenal længe så ud til at stille sig tilfreds med uafgjort.

Men Özils scoring i slutminutterne gjorde sagen klar, og da PSG stort set samtidig scorede sejrsmålet i Basel, er de to forhåndsfavoritter fortsat side om side i toppen af tabellen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden