Arsenal udnytter rødt kort i London-derby

Arsenal vandt 5-2 hjemme over lokalrivalerne Tottenham. Et rødt kort til Emmanuel Adebayor blev afgørende

Per Mertesacher pander bolden i mål til udligning for Arsenal. Foto: Scanpix

Per Mertesacher pander bolden i mål til udligning for Arsenal. Foto: Scanpix

LONDON:Arsenal trak sig sejrrigt ud af lørdagens London-derby hjemme mod Tottenham i den engelske Premier League efter en dramatisk kamp med syv mål, et rødt kort og et hav af chancer.

Tottenhams stjerneangriber Emmanuel Adebayor indtog en hovedrolle, da den tidligere Arsenal-spiller først scorede og derefter blev udvist. Især udvisningen blev afgørende for, at Arsenal vandt 5-2.
Adebayor bragte først Tottenham foran 1-0 efter 10 minutters spil på en nem ripost, men blot otte minutter senere slog det klik for den 28-årige togoleser, der satte en grov stempling ind på Santi Cazorla.
Det røde kort betød, at Arsenal var en spiller i overtal i over 70 minutter, og det var guf for London-klubben hjemme på Emirates.
Den tysker midterforsvarer Per Mertesacker udlignede fem minutter efter udvisningen på et kraftfuldt hovedstød, inden landsmanden Lukas Podolski efter 42 minutter øgede til 2-1.
Og Arsenals Olivier Giroud, som havde haft to nærgående forsøg på hovedstød, nåede såmænd også at få scoret til 3-1 i første halvlegs overtid, da den franske angriber udnyttede et energisk oplæg fra Cazorla.
Spanske Cazorla, der kom til Arsenal i sommer, spillede en god kamp og øgede til 4-1 efter pausen, inden Tottenhams bedste spiller Gareth Bale fik reduceret til 2-4 efter 71 minutter.
Den engelske landsholdsangriber Theo Walcott fik gjort ydmygelsen total, da han cementerede sejren med sit mål til 5-2 i overtiden.
Der blev ikke scoret flere mål i det hæsblæsende London-derby, og dermed fik Arsenal rettet lidt op på klubbens ringeste sæsonstart siden 1983.
Arsenal, som var placeret på en skuffende ottendeplads inden kampen, rykker med sejren forbi Tottenham i tabellen. Arsenal har nu 19 point efter 12 kampe, mens Tottenham har 17 point./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.