Aru hylder exceptionel holdkammerat efter ny etapesejr

Fabio Aru fik god hjælp fra holdkammerat Mikel Landa, da han lørdag fik sin anden etapesejr i årets Giro.

Fabio Aru kører over målstregen som vinder for anden dag i træk. Foto: Daniel dal Zennaro/AP/POLFOTO

Fabio Aru kører over målstregen som vinder for anden dag i træk. Foto: Daniel dal Zennaro/AP/POLFOTO

Mikel Landa lignede en mand på vej mod sin tredje etapesejr i årets Giro d'Italia på næstsidste etape, men han lod sig falde tilbage til holdkammeraten Fabio Aru og trak ham frem til hans anden sejr og en manifestering af andenpladsen i løbet.

Derfor havde Aru også de store roser fremme omkring Landa efter etapen.

- Det er utroligt. Jeg kan ikke tro, at det lykkedes at vinde igen, og Landa var nok en gang exceptionel, lyder det fra Fabio Aru til Eurosport efter sejren.

Sammen fik de sat Alberto Contador med næsten to og et halvt minut, men det var ikke nok til at støde spanieren fra tronen. Han fører fortsat med godt to minutter ned til Aru på andenpladsen, mens Landa er treer.

Men Astana-folkene gjorde et ihærdigt forsøg på at sende Contador i knæ, og han måtte ud i et stort forsvar for at fastholde den lyserøde førertrøje.

- Da vi blev samlet i front (Landa og Aru, red.), forsøgte vi bare at køre så hurtigt som muligt til mål, siger Fabio Aru, der ud over den samlede andenplads i løbet også snupper den hvide ungdomstrøje.

Søndag står den på paradekørsel fra Torino til Milano, hvor sprinterne sandsynligvis skal dyste om den sidste etapesejr i årets løb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.