Arvingerne-Botoft springer ud som sjov onkel

Rasmus Botoft indtager landets biografer i vinterferien med sin rolle som onkel Erik i familiefilmen "Min Søsters Børn og Guldgraverne".

Lørdag gav han den som den ene halvdel af den satiriske snob-duo Fritz og Poul til Danmarks Indsamling på DR, mens han søndag atter tonede frem på skærmen - denne gang i en mere seriøs rolle i dramaserien "Arvingerne".

Torsdag indtager Rasmus Botoft så de danske biografer, når den nye familiefilm "Min Søsters Børn og Guldgraverne" får premiere op til skolernes vinterferie.

I filmen spiller Botoft den distræte onkel Erik, der lader sig lede på afveje af sine eventyrlystne niecer og nevøer. Men at onkel Erik i den forstand er en "sjov rolle", betyder i følge den 43-årige skuespiller ikke, at den er nemmere at spille.

- Investeringen er den samme, uanset om det er en seriøs og alvorlig rolle eller en skæg rolle. Det er ikke sådan, at det ene er nemmere end det andet eller kræver mindre. Det er sgu lige svært, fortæller Rasmus Botof til Newspaq.

Sammen med Martin Buch har han i flere år oplevet succes med satire-showet "Rytteriet". Derudover har Rasmus Botoft haft flere mindre roller på film og tv her i blandt i børne-tv-serien "Isas Stepz" på DR Ramasjang.

Rasmus Botoft, der selv har en søn på 8 år, er altså vant til at spille sammen med børn. Alligevel har de fem børn, som Botoft spiller onkel til i filmen, imponeret ham med deres energi og gåpåmod.

- Det er jo hårdt arbejde det her. Men de kaster sig bare ind i det. Der er ikke noget brok med dem. Selvfølgelig bliver de nogen gange trætte, men der er glæde og god energi.

- Det er jeg sgu ret imponeret over, siger Rasmus Botoft om arbejdet på optagelserne, hvoraf størstedelen har fundet sted langt væk fra Danmark i den canadiske ødemark nord for Montreal.

"Min Søsters Børn og Guldgraverne" er nummer 11 i serien om onkel Erik og hans muntre børneflok. Men selvom karaktererne altså efterhånden er kendt materiale for de fleste, synes Rasmus Botoft stadig, der er en del at hente i de gamle familie-klassikere.

- Det er skide godt og meget ambitiøst manuskript den her gang. Der er virkelig mange skægge optrin og en god morale, lover han.

"Min Søsters Børn og Guldgraverne" får premiere i biografen torsdag den 5. februar.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.