Aså

Asaa fik sine to Blå Flag

Friluftsrådet var på besøg i Asaa og havde to blå flag med til stranden

Hildo Rasmussen og Karsten Frederiksen måtte kæmpe noget med den friske østenvind, før de kunne få flaget til tops. 	Foto: Ole Torp

Hildo Rasmussen og Karsten Frederiksen måtte kæmpe noget med den friske østenvind, før de kunne få flaget til tops. Foto: Ole Torp

ASAA:- Blå Flag tildeles for den ekstra indsats, der her er gjort for miljø, faciliteter og sikkerhed.

Sådan står der i bestemmelserne for tildeling af de Blå Flag ved Danmarks kyster, og den lokale byrådspolitiker, Hildo Rasmussen, forklarer, hvad den ekstra indsats, der berettiger Asaa til Blåt Flag ved såvel stranden som havnen, har været:

- Det er flere forskellige ting. Det er nu både redningsposter langs kysten, nummerering af husene ved stranden - så man hurtigere kan finde frem til det pågældende hus, hvis der skulle ske en ulykke - rene toiletter og fuldt tilfredsstilende vandprøver.

Så alt var i orden, og Asaa var fuldt berettiget til at modtage de to Blå Flag af Gerda Jensen fra Friluftsrådet. Det startede oppe på klitten ved Asaa Strand, hvor der var samlet en stor flok mennesker, og Lindy Jensen underholdt med harmonikamusik, mens man ventede på, at overrækkelsen skulle finde sted.

Formanden for kommunens udvalg for miljø og teknik, Karsten Frederiksen, indledte med at prise omgivelserne på denne blæsende grundlovsdag og fortalte, at de Blå Flag har en betydelig symbolsk betydning. Efter afsyngelsen af Jylland mellem tvende have fortsatte han således:

- Dette sted er kommunens eneste kyststrækning, og den og omgivelserne er belagt med så mange regler, at det er svært at udvikle den. Men vi bør til stadighed arbejde derpå og være kreative.

Gerda Jensen fra Friluftsrådet overrakte flaget til Karsten Frederiksen og fortalte, at der var 301 Blå Flag langs Danmarks kyster - flere end nogensinde, og hun opfordrede alle de tilstedeværende til at gøre en indsats for miljøet for eksempel ved at rydde op efter sig, når man har været på stranden.

Så godt som det samme gentog sig inde på havnen i Asaa, blot var det her Bjarne Albøge, som modtog det Blå Flag. Herefter var der smørrebrød i Det Nye Havnehus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.