Aså

Asaa Kirke fester en uge for 125 år

Masser af aktiviteter i Asaa Kirke i forbindelse med kirkens 125-års jubilæum

Jeanette Geller - er præst i Asaa. Arkivfoto

Jeanette Geller - er præst i Asaa. Arkivfoto

ASAA:Er det godt at være fuld? Ja, i hvert fald når der er tale om en kirke, for så lyder sangen af mere.

Det er mere festligt at være med, når kirken er fuld af mennesker, end hvis den er halvtom. I dag bliver der fuld kirke i Asaa kirke, når beboerne i og omkring byen følger opfordringen ”Fyld Danmarks kirker”. Det er nemlig en landsdækkende kampagne, der inviterer hele sognet i kirke den sidste søndag i september.
Ideen om at fylde landets kirker en helt almindelig søndag kommer fra Vestlolland.
- Drømmen er også fløjet til Asaa, fortæller sognepræst Jeanette Geller. En fyldt kirke til en næsten almindelig gudstjeneste; er det sandt? Kan det også ske her hos os? Det tror vi på. Asaa kirke fylder nemlig også 125 år 9. oktober, og derfor har vi valgt at skyde kirkens fødselsdag i gang allerede i dag ved gudstjenesten, som samtidig er en høstgudstjeneste.
- Det bliver en storslået gudstjeneste, hvor mange børn og voksne fra Asaa sogn medvirker. Kirken vil være flot pyntet, der bliver levende musik, dejlig sang, stille bøn, læsninger ved forskellige Asaa-boere, alle de kendte høstsalmer og en præst med noget på hjerte i kirkerummet.
På lige netop denne søndag er temaet fra Bibelen den gamle talemåde: ”Fyld ung vin på nye sække” – så det med at være fuld, er ikke ramt helt ved siden af.
- Men det slutter sandelig ikke her. For hele den kommende uge holder vi også fødselsdag for Asaa kirke, og det gør vi med forskellige arrangementer i ugens løb i kirken:
Tirsdag er der foredrag. Onsdag holdes spaghettigudstjeneste. Torsdag får kirken fornemt besøg af Ulrik Dam og Birgitte Kaas Sørensen. Lørdag sluttes fødselsdagsugen af med et brag: Kirken har allieret sig med Daniel Jensen fra Asaa, der med hjælp fra Tinne Lund og Olga Carlsen vil stå for en gospelworkshop hele lørdag formiddag, der skal munde ud i en overdådig gospelkoncert lørdag eftermiddag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.