Asaa raser på nettet

Skuffelse og sorg i Asaa efter at byrådet gav Tonnishave nådesstødet

En hel busfuld Asaa-borgere drog til Brønderslev for at lægge pres på politikerne op til afstemningen om Tonnishave. Dørene til byrådssalen måtte holdes åbne, så de sidste tilhørere kunne lytte med fra forlokalet. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

En hel busfuld Asaa-borgere drog til Brønderslev for at lægge pres på politikerne op til afstemningen om Tonnishave. Dørene til byrådssalen måtte holdes åbne, så de sidste tilhørere kunne lytte med fra forlokalet. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

ASAA:- Brønderslev Kommune er åbenbart kun for Brønderslev. Det næste der er i kikkerten er vel Asaa Skole? Heldigt de ikke kan flytte havet derop - så havde de sikkert gjort det, skriver en Asaa-beboer på Facebook efter byrådets beslutning om at lukke plejehjemmet Tonnishave.

Asaas side på Facebook, 9340 Asaa, blev onsdag aften og torsdag brugt flittigt til at give udtryk for vrede, skuffelse og sorg over beslutningen.

Talstærkt fremmøde

Asaa-borgerne mødte også talstærkt op til byrådsmødet onsdag aften.

- Hvordan føles det at være med i et byråd, der i 12 år har leget kispus med borgerne i Asaa, spurgte ville Helle Luther.

Igennem 12 år har lukning af Tonnishave flere gange været foreslået, men politikerne har også undervejs lovet at bygge et helt nyt plejehjem i Asaa.

Tre timers debat

Onsdag aften brugte byrådet yderligere tre timer på at give Tonnishave nådesstødet.

Alternativet til at lukke Tonnishave er at skære ned på hjemmehjælpen, understregede mange byrådsmedlemmer. Det vil de ikke.

Det var fortrinsvist Hildo Rasmussen (S), der protesterede imod lukning af Tonnishave.

Kortsigtet beslutning

- Der var 100 underskrifter mod skydebanen i Brønderslev, og det kunne byrådet ikke sidde overhøring. Her er der langt over 1000 underskrifter, indvendte han.

Hildo Rasmussen mener, det er kortsigtet at lukke et plejehjem, når man forventer, at der om føje år kommer til at mangle plejehjemspladser i kommunen.

Et ændringsforslag gående ud på, at der inden fraflytning af Tonnishave, skal foreligge en beslutning og en tidsplan for hvad der skal ske med bygningen, vandt bred tilslutning.

Selv Ole Bruun (S) og Hans Christian Holst (V), der er valgt i Asaa, stemte for. Det bliver de to nu skældt ud for på Facebook:

- Afstemningen viste hvem vi kan regne med virkelig vil kæmpe af vores lokalvalgte, og det er altså kun Ole Andersen og Hildo Rasmussen, skriver en Asaa-borger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.