Aså

Asaa til både blåt og hvidt

Det Blå Flag på havnen og Det Hvide Badevandsflag på stranden

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Havnefoged Alfred Hvidtved, Bjarne Albøge fra havnen og Gerda Jensen fra Friluftsrådet lod søndag Det Blå Flag gå til tops for måske sidste gang. Privatfoto

ASAA:I Asaa vajer nu både Det Blå Flag og Det Hvide Badevandsflag. Grundlovsdag gik de to flag til tops - det blå på havnen og det hvide på stranden.

Brønderslev Kommune havde ellers helt droppet tanken om at hejse Det Blå Flag, men Asaa Havn ønskede at bevare det, og da havnen påtog sig al bøvlet, var det i orden med kommunen, der betaler flaget.

Men der skal svares på 270 spørgsmål, for at få Det Blå Flag, og den opgave påtog Bent Albøge fra havnens bestyrelse sig.

Det var formand for Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg, Karsten Frederiksen, der lod Det Hvide Badevandsflag gå til tops.

Karsten Frederiksen kunne forsikre, at det ikke får betydning for stranden, om flaget er hvidt eller blåt. Det hvide flag med tre stjerner betyder, at badevandet er udmærket.

- Det hvide flag afløser det mere kontroversielle blå flag. Med det hvide flag er der plads til os alle - plads til de trekantede og også plads til de firbenede venner, konstaterede Karsten Frederiksen.

Han kunne konstatere, at flere nordjyske kommuner har valgt det hvide flag, og nu følger Brønderslev efter - på stranden.

Karsten Frederiksen forsikrede, at kommunen meget nøje følger badevandsbekendtgørelsen, idet der tages vandanalyser hen over sæsoner, og det er analyser, der viser den helt aktuelle vandkvalitet. Der sikres rengøring af toiletter, ligesom der opsættes livredningsudstyr, samles affald på strande.

- Men vi slækker absolut ikke på kravene til en god oplevelse på vores strand, konkluderede Karsten Frederiksen.

Karsten Frederiksen tror på, at det kommende år bliver skelsættende for Asaa Havn, idet der arbejdes på at gøre havnen til et maritimt oplevelsescenter.

- Der blæser mildere vinde fra regeringen med hensyn til udvikling i kystnære områder, uden at spolere naturen, sagde han.

Bjarne Jensen fra Asaa sørgede for musikken til flaghejsningen.

Det Blå Flag på havnen blev hejst af Bjarne Albøge og Gerda Jensen fra Friluftsrådet.

Bjarne Albøge kunne fortælles, at der gøres en indsats hvert år for at opfylde nye krav. I år er der f.eks. monteret el-målere ved hovedparten af de faste bådepladser.

Bjarne Albøge oplyste også, at der arbejdes på forbedringer på havnen.

- Nu er det spændende om det bliver sidste gang, jeg hejser Det Blå Flag i Asaa. Men jeg synes nu Det Blå Flag er pænest, bemærkede Gerda Jensen med et smil.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.