Asafa Powell er verdens hurtigste mand i 2015

9,84 sekunder skulle 32-årige Asafa Powell bruge til at løbe 100 meter ved et stævne i Kingston.

Den jamaicanske sprinter Asafa Powell er aktuelt klodens hurtigste mand.

Lørdag aften satte Powell årets hurtigste tid i verden på 100 meter-distancen, da han ved et stævne i Kingston blot skulle bruge 9,84 sekunder på at tilbagelægge distancen.

Dermed var han en del hurtigere end årets indtil da bedste resultat på 100 meter, der var sat af Trinidad and Tobagos Keston Bledman med 10,01 sekunder i april.

Powells supertid kommer dog ikke bag på ham.

- Jeg vidste, efter jeg løb 10,08 i modvind i Guadeloupe, at jeg kunne løbe under 10 sekunder.

- Det føltes nemt ude på banen, og jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg disponerede mit løb, siger Asafa Powell, som samtidig roste publikum på nationalstadionet i hjemlandet.

32-årige Powell har ikke løbet så hurtigt siden 2011, hvor han løb distancen på 9,78 sekunder i Lausanne. Karrierens bedste tid blev sat i 2008 samme sted, da han løb på 9,72 sekunder.

Men til historien om den hurtigste tid i verden i år hører også, at sæsonen endnu ikke har budt på de helt store stævner.

Sprinterne sigter mod at toppe ved VM i atletik i august i Beijing, hvor Asafa Powell jagter sin tredje individuelle VM-medalje.

- Nu skal jeg tilbage og arbejde hårdt, siger Powell, som planlægger at løbe yderlige to løb inden Jamaicas VM-udtagelsesstævne i juni.

Her venter der Powell hård modstand i form af blandt andet Usain Bolt og Nesta Carter.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.