Asbest stopper nedrivning i Thisted

Nedrivningen af bygninger på J.P. Jacobsens Plads i Thisted er midlertidig stoppet. Det skyldes den sundhedsfarlige asbest.

Asbest har stoppet nedrivningen af 3F Thy-Mors’ gamle kontorbygning på J.P. Jacobsens Plads i Thisted. Foto: Peter Mørk.

Asbest har stoppet nedrivningen af 3F Thy-Mors’ gamle kontorbygning på J.P. Jacobsens Plads i Thisted. Foto: Peter Mørk.

Tirsdag formiddag holdt folk fra Brdr. Nielsens Entreprenørforretning op med nedrivningsarbejde på 3F Thy-Mors’ gamle kontorbygning på J.P. Jacobsens Plads på grund af den sundhedsfarlige asbest. Flyder med asbest Bygningen og arbejdet med at rive ned blev tirsdag formiddag besigtiget af miljøkonsulent Erik Stagsted fra 3F Region Nord, og han siger, at bygningen flyder med asbest. - Vi vil onsdag morgen være til stede på arbejdspladsen, og er klar til at stoppe den fortsatte nedrivning, hvis der bliver arbejdet, siger Erik Stagsted. Poul Nielsen, indehaver af Brdr. Nielsens Entreprenørforretning, som river bygningen ned, fortæller, at de har henvendt sig til et firma i Kolding, som er specialister i at fjerne asbest. Dette firma vil ifølge Poul Nielsen begynde med at fjerne asbesten onsdag morgen kl. 6, og regningen til firmaet for at fjerne asbesten må Brdr. Nielsens Entreprenørforretning udrede. Miljøkonsulent Erik Stagsted fra 3F Region Nord forudser, at det her kun er toppen. Hele bygningskomplekset ved Store Torv skal rives ned for at give plads til det kommende J.P. Jacobsen Center, og Erik Stagsted vil ikke blive overrasket, hvis der dukker asbest op i de øvrige bygninger, som også skal rives ned. - Udenfor bygningen flyder det med asbest, og Thisted Kommune kan være glade for, at det regner, for så render asbesten ned i kloakken, men var det tørt og solskin, ville det indre af Thisted være beklædt med blåt asbeststøv, siger Erik Stagsted, der har anmeldt sagen til Thisted Kommune og Arbejdstilsynet. poul.erik.tarp@nordjyske.dk