Hjallerup

Asfaltknusning uden støjproblemer

Asfaltknusning må ikke genere naboer og det gør den ikke lyder det fra virksomheden i nye målinger

Arkivfoto

Arkivfoto

HJALLERUP:Der er ikke problemer med støj fra asfaltknusning på NCC.

Dette viste allerede støjrapporten fra december 2015, og virksomhedens har nu eftervist dette ved ny måling.

Kommunen har i virksomhedens miljøgodkendelse fastholdt en begrænsning af den tid nedknusning må ske mellem klokken 7 og 17.

Denne begrænsning har virksomheden haft i en årrække.

- Begrænsning er alene fastsat for at tilgodese naboerne, således at de ikke oplever gener i perioder, hvor de typisk forventer færre gener, altså efter arbejdstid og i weekender, siger formand for teknik- og miljøudvalget Karsten Frederiksen (K) til NORDJYSKE.

Der har dog været lidt usikkerhed om tolkningen af vilkåret i miljøgodkendelsen, herunder om transport og forberedelse af kommende dags arbejde er en del af nedknusningsaktiviteterne, hvorfor kommunen i brev til virksomheden har orienteret om, hvilken tolkning der er lagt til grund for vilkåret.

- Kommunen har bedt virksomheden om at fremsende kopi af den log for nedknusningsaktiviteten, som virksomheden fører i henhold til deres miljøledelsessystem, for selvfølgelig ønsker kommunen at sikre, at forholdene holder sig inden for de aftaler der jævnfør miljøgodkendelsen er aftalt, påpeger Karsten Frederiksen.

- En artikel i NORDJYSKE peger jo også på, at virksomheden efter dialogen med kommunen justerer sin drift, så den forholder sig til kommunens tolkning af vilkåret.

- Kommunen har derudover netop fulgt op på den klage over oplevede støvgener, som naboerne henviser til i artiklen og som er oplevet at de to nærmeste naboer syd for virksomheden, siger kommunens ingeniør Torsten Ostenfeld.

Kommunen har ført tilsyn, men har ikke kunnet knytte støvet til virksomhedens nedknusning, som foregår bag en støjvold.

- Der har ikke kunnet konstateres støv på biler eller andet omkring virksomheden, siger Torsten Ostenfeld.

Støvet er kommet efter en periode med tørt vejr og kan stamme fra en række kilder.

Støv fra en asfaltfabrik er - trods den nærliggende antagelse - ikke mere sort end andet støv.

Kommunen venter, at det hegn, der etableres mellem virksomheden og naboerne i løbet af sommeren vil medvirke til, at støj og mulig støv fra virksomheden hos naboer vil begrænses.

- Ved risiko for støvpåvirkninger skal virksomheden søge dette begrænset ved overdækning af dynger, vanding eller tilpasning af driften, oplyser Karsten Frederiksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.