Asgård og Midgård i murbrokker

Vrå Højskole er midt i en større bygningsmæssig forvandling samtidig med at skolen stort set er fyldt op

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vrå Højskole har startet byggeriet af en elevbygning, som i form og udseende vil ligne den første elevbygning.

VRÅ:Sejlstrup Entreprenørforretning har i den seneste uge haft travlt med at nedrive de to gamle elevbygninger Asgård og Midgård ved Vrå Højskole for at skaffe plads til at starte udgravningen til en ny elevfløj.

Samtidig er der tryk på med kurser og kursister.
- Den 16. juni stod den første nye elevbygning klar, og den har været i brug hele sommeren. Den har stort set været fyldt op fra den første dag til de nuværende elever på de lange kurser startede, fortæller forstander Pia Schnoor.
- Fra januar 2013 vil vi holde korte kurser ved siden af de lange hele året rundt.
Til den tid vil elevbygning nummer to været taget i brug, og den tredje af de nedslidte elevbygninger Udgård står til nedrivning.
De nye elevbygninger er bygget som lavenergihuse efter 2015 standard, og når Udgård er jævnet med jorden vil Vrå Højskole have 22 flere senge til rådighed for elever og kursister.
Skolen har et anlægsbudget på 15,1 mio. kr. til at opføre to nye elevbygninger og renovere Kunstbygningen.
Hele byggeprojektet skal være færdigt inden nytår, og målet er at hele skolen bliver energioptimeret.
Sideløbende har tilskud fra LAG Vendsyssel, Nordea Fonden og Hjørring Kommune gjort det muligt for højskolens ledelse at finansiere en renovering af et kunstværksted og skabe et kunstlaboratorium med nye ovne og med en belysning, som giver mulighed for dagslys hele døgnet rundt. Laboratoriet er taget i brug.
I sidste uge startede omkring 60 på de lange semestre kurser, og forstanderen forventer i løbet af efteråret at komme op på 75.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.