Asgreens udbrud grundlagde triumf: Jeg fik strakt benene

Den danske mester spillede en stor rolle, da holdkammeraten Julian Alaphilippe erobrede den gule førertrøje.

Kasper Asgreen var en del af etapens udbrud.

Kasper Asgreen var en del af etapens udbrud.

NICE:Danske Kasper Asgreen er klar til hårdt forsvarsarbejde af den gule førertrøje, som holdkammeraten Julian Alaphilippe skaffede Quick-Step med sin sejr på 2. etape af Tour de France.

Dermed er der lagt op til en slags gentagelse af sidste års udgave af løbet, hvor den franske stjernerytter også erobrede den eftertragtede trikot tidligt og endte med at holde den i sammenlagt 14 dage.

- Det er stort for et hold at have den gule trøje. Vi vil prøve at forsvare den, så længe vi kan. Sidste år gik det meget godt, nu må vi se, hvor længe vi kan holde den i år, siger Kasper Asgreen.

- Alaphilippe har fået timet formen meget godt. Om han har samme niveau som sidste år, ved jeg ikke. Han har ikke haft den samme optakt. Men i de sidste par uger er hans form virkelig skudt i vejret, konstaterer Asgreen.

Den nykårede danmarksmester spillede selv en markant rolle i sit holds vellykkede taktik.

Asgreen kom med i dagens udbrud og sparede dermed holdkammeraterne for unødigt knokleri bagude.

- Enten skulle vi have en mand med i udbrud, eller også skulle vi sidde og føre for at hente et udbrud ind. Så kunne jeg jo lige så godt få strakt benene lidt i stedet for at sidde nede bagi og føre, siger Asgreen.

På et tidspunkt havde udbruddet omkring fire minutters forspring til feltet, men for danskeren handlede det kun om at danne fortrop til efterfølgende angreb.

- For mig var det aldrig planen, at det skulle holde hjem. Planen var, at jeg skulle vente i bunden af Col d'Eze og så tage en god føring derfra. Det passede så med, at vi blev hentet alligevel. Så det var helt fint, lyder det fra Asgreen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det afgjort: Her er den nye formand for Dansk Folkeparti
Luk