Udland

Asiatisk overtro truer Afrikas løver

Skytter har fået interesse for løvejagt i Sydafrika, fordi løveknoglerne kan sælges for store summer i Asien.

Asiatisk overtro truer Afrikas løver

Nu da asiaterne ikke længere må bruge knogler fra den truede tiger til deres såkaldte tigervin - der ifølge gammel overtro har styrkende kræfter - erstatter de det med løveknogler. Og det kan mærkes i Sydafrika.

Her bliver der hvert år lovligt skudt omkring 500 løver fra kommercielle løvefarme, hvor man betaler mellem 25.000 og 120.000 kroner for at få lov til at skyde en løve. Til sammenligning kan skelettet sælges for 60.000 kroner.

Den stigende interesse for løveknogler får ifølge dyrerettighedsgrupper flere krybskytter til at droppe den lovlige jagt og i stedet skyde vilde løver fra naturreservaterne.

Ifølge Chris Mercer, der står for en kampagne mod løvejagt, er det kun et spørgsmål om tid, før krybskytterne finder deres vej ind på markedet for alvor.

- Hvorfor skulle de blive ved med at købe de dyre tilladelser hos løvefarmene, hvis de kan skyde løverne gratis selv, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Hos sammenslutningen af sydafrikanske løvefarme påpeger formanden Pieter Potgieter, at man med en fortsat lovlig handel af løveknogler er med til at rede både de asiatiske tigre og Sydafrikas vilde løver.

- Hvis løveknogler er lovligt tilgængelige på markedet, hvorfor ville nogen så vælge at løbe den store risiko, der er forbundet med krybskytteri, spiger han til AFP.

Selv om løven endnu ikke er på listen over truede dyrearter, men fortsat "kun" er en såkaldt "sårbar race", kalder Gitte Seeberg, der er generalsekretær i Verdensnaturfonden, WWF, stadig løvejagten for dybt bekymrende.

- For at undgå at løven bliver truet med den nye udvikling, må man se på, om lovgivningen er solid nok til at beskytte den mod den stigende efterspørgsel, siger hun til Ritzau og efterspørger samtidig en ordentlig kontrol med markedet.

Den sydafrikanske regering har indtil videre forholdt sig tavs i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.