ASMLA-talsmand: Vi lever samme liv som før Iran-sag

Yaqoub al-Tostari hilser PET og politiets undersøgelse af ASMLA velkommen. Han føler sig tryg i Danmark.

- Vi føler os meget trygge. Vi lever vores almindelige liv. Der er ikke noget, der er ændret. Vi går på arbejde og universitet. Intet er ændret, siger talsmanden for ASMLA, Yaqoub al-Tostari.

- Vi føler os meget trygge. Vi lever vores almindelige liv. Der er ikke noget, der er ændret. Vi går på arbejde og universitet. Intet er ændret, siger talsmanden for ASMLA, Yaqoub al-Tostari.

KØBENHAVN:Medlemmer af gruppen ASMLA i Danmark har været i søgelyset i ind- og udland i de seneste uger.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) er der en trussel mod tre herboende iranere, som bor i Ringsted. De menes at være en del af gruppen ASMLA.

Men medlemmernes liv har ikke ændret sig, fortæller gruppens talsmand, som bruger navnet Yaqoub al-Tostari.

- Vi føler os meget trygge. Vi lever vores almindelige liv. Der er ikke noget, der er ændret. Vi går på arbejde og universitet. Intet er ændret, siger han.

ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz. Gruppen kæmper for, at et område i Iran bliver selvstændigt.

Gruppen er angiveligt centrum for en sag, der førte til, at broer og veje i Danmark i timevis var lukkede under en politiaktion 28. september.

PET afslørede på et pressemøde tirsdag, at aktionen skyldtes en trussel fra en iransk efterretningstjeneste mod herboende iranere.

En norsk statsborger med iranske rødder blev anholdt 21. oktober. Han er sigtet for at have sat "iransk efterretningstjeneste i stand til at virke i Danmark".

Samtidig efterforskes ASMLA's medlemmer i Danmark af PET og Midt- og Vestsjællands Politi for at have hyldet et blodigt angreb, som kostede 25 mennesker livet i Iran 22. september.

Den undersøgelse hilser Yaqoub al-Tostari velkommen. Han mener ikke, at ASMLA har gjort noget ulovligt.

- Det er vi meget glade for. Så får vi et bevis på, at vi ikke laver noget ulovligt.

- Vi samarbejder. Vi stiller vores lejlighed, kontorer og computere til rådighed. Vi er meget glade for deres beslutning, siger Yaqoub al-Tostari, der understreger, at de seneste ugers begivenheder ikke får organisationen til at stoppe arbejdet.

Yaqoub al-Tostari er ikke talsmandens rigtige navn. Ritzaus redaktion er bekendt med hans rigtige navn.

/ritzau/