Udland

Assad fejrer valgsejr: Løslader 800 fanger

De løsladte er folk fra oppositionen, meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Hundredvis af syriske fanger er blevet løsladt fra regeringsfængsler, efter at Bashar al-Assad i denne uge med et overvældende flertal sikrede sig endnu en periode som Syriens præsident.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side i den flerårige konflikt.

Ifølge gruppen blev 320 fanger onsdag løsladt fra et fængsel i det nordlige Aleppo, da Assads valgsejr blev offentliggjort.

Menneskerettighedsgruppen siger desuden, at yderligere 480 indsatte vil blive løsladt. Flere af dem er allerede kommet på fri fod, mens andre er flyttet til en offentlig bygning, hvor de venter på deres løsladelse.

De har angiveligt været fængslet for terrorisme, hvilket er et term, som regeringen bruger om dem, der har været involveret i det folkelige oprør imod Bashar al-Assad.

Lederen af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman, siger efter at have snakket med flere af de løsladtes advokater til nyhedsbureauet AFP, at frigivelserne angiveligt er en gestus fra Bashar al-Assad, som fik knap 90 procent af stemmerne ved præsidentvalget.

Et valg, som af oppositionen og Vesten er blevet betegnet som en farce.

Det estimeres, at 18.000 personer sidder indespærret i Syriens fængsler.

I fængslet i Aleppo forlyder det, at forholdene er kummerlige, og observatoriet siger, at 600 mennesker er omkommet derinde som følge af mangel på mad og medicin samt grundet flere voldsomme angreb på fængslet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.